- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Представник Русије у УН о спремности Москве да нападне Украјину: Америчка пропаганда

CC BY-SA 2.0 / Christoph Scholz / Fake_News-unter-der-LupeТаблоидном матрицом уништава се култура.
Таблоидном матрицом уништава се култура. - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
Пратите нас
Тврдње Вашингтона да је Русија наводно 70 одсто спремна за инвазију на Украјину представљају творевину пропагандног рата Сједињених Америчких Држава, сматра први заменик сталног представника Русије у УН Дмитриј Пољански.
„Још једна творевина америчког пропагандног рата. Неименовани представници, неоткривени извори, никаквих доказа. И као што смо сви видели, ако отворено доведете у питање такве дезинформације, нећете добити одговоре и бићете означени као апологета Русије“, написао је Пољански на свом Твитеру, коментаришући публикације америчких медија.
У суботу је агенција Ројтерс објавила материјале позивајући се на „америчке представнике“ да наводно „Русија има око 70 одсто борбене моћи која ће, по њиховом мишљењу, бити потребна за инвазију на Украјину“. Амерички лист „Њујорк тајмс“ објавио је у недељу чланак у којем је, позивајући се на неименоване званичнике, саопштила о „могућим огромним људским губицима“ у случају сукоба у Украјини. Према речима аутора публикације, међу цивилима број жртава би могао да буде од 25 до 50 хиљада, међу украјинским војницима од 5 до 25 хиљада, а међу руским војницима од 3 до 10 хиљада.
Раније је америчка агенција Блумберг на свом сајту објавила вест о „инвазији“ Русије на Украјину, а затим је признала грешку и уклонила је. Како се наводи у саопштењу, околности ове грешке се истражују.
Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Русија је у више наврата негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога напада, а изјаве о „руској агресији” користе се као изговор да се што више војне технике НАТО-а распореди у близини руске границе. Портпарол Кремља Дмитриј Песков изјавио је да Русија премешта трупе унутар своје територије и по сопственом нахођењу. Према његовим речима, то никоме не прети и не треба никога да брине.
Выставка CSTB Telecom&Media 2019 - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
РУСИЈА
Захарова: „Дојче веле“ је пропагандна машинерија НАТО
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала