- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: А шта ако ми кажемо да Америка може да заузме Лондон за недељу дана?

© AP Photo / Seth WenigДмитриј Пољански
Дмитриј Пољански - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
Пратите нас
Спекулације западних земаља на тему броја дана потребних да Кијев падне током наводне руске инвазије су сулуде и представљају ширење панике, изјавио је заменик сталног представника Русије при Ун Дмитриј Пољански.

„Лудило и ширење панике се настављају. Шта би било да ми кажемо да Сједињене Америчке Државе могу да заузму Лондон за недељу дана и да би то довело до 300.000 жртава? И то би се заснивало на подацима обавештајне службе које не бисмо открили. Да ли би то било исправно за Американце и Британце? Погрешно је и у погледу Руса и Украјинаца“, нагласио је Пољански.

Раније је агенција Ројтерс, позивајући се на анонимне изворе, јавила да би руске снаге у случају „инвазије на Украјину“ могле да заузму Кијев „за неколико дана“. Како је процењено, у том хипотетичком сукобу двеју земаља укупан број жртава могао би да достигне и до 85.000.
Немачки таблоид „Билд“ објавио је у суботу извештај неименованих тајних служби о наводном „плану“ Русије да прикључи Украјину Савезној Држави Русије и Белорусије. Овај чланак се појавио након лажне вести агенције „Блумберг“ која је објавила да је Русија покренула инвазију на Украјину, а затим је признала грешку и обрисала текст.
Подсетимо, Запад, укључујући медије, месецима оптужује Русију да намерава да изврши инвазију на Русију. Иако је у Москви то небројено пута демантовано, многи медији и даље инсистирају на томе, објављујући, између осталог, спекулацији о томе када би наводна инвазија требало да почне и како.
Александар Лукашенко - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
РУСИЈА
Лукашенко: Рат са Украјином трајао би три-четири дана, али га неће бити
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала