- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски митрополит објаснио: Када не треба крстити дете

CC0 / / Крштење
Крштење - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
Пратите нас
Ако родитељи нису спремни да васпитавају дете у духу православља, не треба ни да га крсте, изјавио је шеф одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије митрополит Волколомски Иларион телевизији „Русија 24“.

„Ако родитељи не желе да васпитавају дете у православној вери, не треба ни да га крсте јер крштење није неки магијски чин. Не може се кристити дете да оно, на пример, не би било болесно или из неког другог разлога. Дете се крсти да би се васпитавало у православној вери“, одговорио је митрополит на питање гледатељке да ли она треба да крсти унуку, ако сами родитељи то не желе.

Он је подсетио да су баке у СССР често васпитавале децу у православљу тајно од родитеља, али „сада није тако време када се деца тајно могу васпитавати и све тајно увек постаје јавно“.
„Ако сте ви као бака спремни да преузмете на себе васпитање детета у православној вери, можете се договорити са свештеником да га крсти, али тада можете доћи у конфликт са вашим зетом и ћерком: о томе треба добро размислити“, закључио је митрополит.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала