- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Уједињене нације: Северна Кореја наставља развој програма нуклеарног оружја

© AP Photo / Koji SasaharaРакета
Ракета - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
Пратите нас
Северна Кореја, у супротности са резолуцијама Савета безбедности УН, наставља да унапређује своје програме нуклеарних и балистичких пројектила, укључујући и развој способности за производњу нуклеарних фисионих сировина, упозорили су стручњаци УН у најновијем извештају.
Експертска комисија УН је у резимеу извештаја, у који је увид имао АП, навела да је дошло до "изразитог убрзања" тестирања и демонстрације нових севернокорејских пројектила кратког и вероватно средњег домета "која укључују и балистичке и технологије навођења ракета на чврста и течна горива".
"Нове тестиране технологије имају могућност да хиперсоничном брзином носе навођене бојеве главе", упозоравају експерти УН и подсећају да је Северна Кореја већ показала "повећане способности за брзо распоређивање, широку мобилност (укључујући и на мору) и побољшану отпорност својих ракетних снага".
Стручњаци светске организације тврде да је Северна Кореја "наставила да трага у иностранству за сировинама, технологијом и знањем за ове програме, укључујући сајбер средства и заједничка научна истраживања", пренео је Танјуг.
Тестирање севернокорејске ракете - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
СВЕТ
Објављене слике из свемира: Северна Кореја тестирала пројектил за који тврди да може да досегне САД
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала