- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Златни Рус задивио коментатора: „Никада га нисам видео оваквог“

© REUTERS / LINDSEY WASSONРуски крос кантри скијаш Александар Бољшунов
Руски крос кантри скијаш Александар Бољшунов - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
Пратите нас
Александар Бољшунов, руски крос-кантри скијаш, изненадио је коментатора телевизије Евроспорт доминантним освајањем златне медаље и прославом пре него што је прошао кроз циљ на Зимским олимпијским играма у Пекингу.
Бољшунов је у Кину дошао као један од главних фаворита, али није се очекивало да ће овако одувати конкуренцију и да ће практично без борбе освојити злато.
Руски скијаш на циљ је дошао са више од минут предносту у односу на пратиоце, те је и пре проласка кроз циљ кренуо да слави.
„Стиснуо је песницу Бољшунов. То довољно говори, јер никада га у животу нисам видео да слави пре него што је прошао кроз циљ“, рекао је Патрик Винтертон - коментатор на Евроспорту.
Бољшунов је кључну предност направио у других петнаест километара када се трчало слободним стилом.
Норвежани, који су пре четири године освојили све три медаље у овој дисциплини (15км+15км), овога пута нису могли да држе корак за Бољшуновом и нису се попели ни на победничко постоље.
„Дуго је чекао на ово злато. У Пјонгјангу је био јако, јако близу, али је тада имао само 21 годину. Данас је дефинитивно златни дан за Бољшунова“, додао је коментатор.
Русија је у суботу остварила дуплу победу, пошто је Денис Спицов завршио на другом месту, док је треће припало Финцу Иву Нисканену.
Бољшунов је тако донео Русији прво злато на Играма у Пекингу, а и њему је то било прво злато у каријери, након што је освојио три сребра и бронзу.
Дупла победа Зборнаје команде – прво злато за Русију у Пекингу!
Америчка правда – Русима најмања оцена?!
Пољакиња пуштена, па враћена у изолацију: „Нажалост, губимо ову битку“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала