- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Медији дижу Србина у небо, тренер га спушта на земљу: „Пријем, десна нога...“

© REUTERS / MASSIMO PINCAДушан Влаховић Јувентус
Душан Влаховић Јувентус - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
Пратите нас
Душан Влаховић није могао да пожели лепши деби у црно-белом дресу славног торинског клуба којем се представио голом после само 13 минута игре у победи над Вероном резултатом 2:0. Али док га медији на Апенинима дижу у небо, тренер Јувентуса Масимилијано Алегри не допушта било какву еуфорију, већ спушта Србина на земљу.
Е, то је Јувентус. Клуб у којем су увек гладни за головима, победима, трофејима. Душан Влаховић је већ у првом мечу који је „зачинио" голом, разгаливши навијаче, могао је да осети где је дошао и са чиме ће се тек сусрести.
Медији у Торину и Италији хвале српску гол-машину и првог стрелца Серије А са 18 голова, колико има и Ћиро Имобиле, навијачи најављују нову еру, а тренер Масимилијано Алегри нашао је замерку Влаховићу. Газета дело спорт констатује да је „Влаховић радост“, а ради се о игри речи, с обзиром на то да је презиме тренера Алегри. Такође, један од наслова у штампи на Апенинима је и „Дошао, видео и победио“, али је Алегри изричит да не сме бити еуфорије, као и да је Србин имао грешака током меча са Вероном,
„Постоје ствари које Влаховића и Закарија морао да поправе у својој игри. Душан је имао неколико лоших првих додира. То мора да поправи како би био убитачнији у кретњама са лоптом. Воли да има контакт са дефанзивцима, али има само 22 године и нема толико искуства. Мора да поправи начин на који се ослобађа одбрамбених фудбалера, али и да више користи десну ногу“, одлучио се за благу критику Алегри, упркос чињеници да је Влаховић урадио оно што се од њега очекује – постигао је гол.
И није само Влаховић био тај који је постигао гол на дебију. Исто је учинио и Денис Закарија који је стигао из Менхенгладбаха.
Јувентус већ у среду игра против Сасуола у Купу Италије, а онда следи првенствени меч са Аталантом која је неочекивано пала на свом терену против Каљарија (1:2).
„Важно је да останемо фокусирани, пред нама је дуг пут. Не смемо да полетимо, идемо корак по корак. Следи нам Сасуоло, па Аталанта. Недостају нам четири бода како бисмо се умешали у борбу за титулу“, истакао је тренер торинске "старе даме“ Масимилијано Алегри.
Интер је тренутно лидер Серије А са 53 освојена бода, Наполи има само поен мање, док је Милан на коти 52, а Јувентус је четврти са 45 освојених бодова.
Душан Влаховић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
СПОРТ
Деби из снова – Влаховићу довољно 13 минута за гол у дресу Јувентуса /видео/
Сенегал - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
СПОРТ
Мане од трагичара до хероја, Салах у сузама – Сенегал је шампион Африке!
Милица Мијатовић - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
СПОРТ
Рома довела српску принцезу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала