- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Вратио се кући – и није заборавио свог малог суперхероја /фото/

© AFP 2023 / SCOTT HEPPELLЏермејн Дефо
Џермејн Дефо - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
Пратите нас
Џермејн Дефо вратио се у Сандерленд, где ће и окончати богату каријеру. Како би његов повратак био специјалан, „црне мачке“ су саопштиле да ће донирати по једну фунту од сваке продате улазнице за Фондацији Бредлија Лаурија, дечака који је био велики навијач Сандерленда и који је преминуо у шестој години од рака.
Прича која тера сузе на очи. Тешко да било ко може да остане равнодушан када се сети малог Бредлија Лаурија, који је био ватрени навијач Сандерленда, чије је постао заштитно лице.
Клуб је касније испао из Премијер лиге, затим и из Чемпионшипа и тренутно је члан треће лиге Енглеске. Ипак, "црне мачке" се свим силама боре за повратак у другу лигу, а Дефо се у 40. години вратио да им помогне.
Тренутно су на трећој позицији, неопходно им је једно од прва два места на којима су Ротерам и Виган.
О Џермејну Дефоу не треба превише трошити речи, с обзиром на то да је у питању велики фудбалер и још већи човек.
Бивши репрезентативац и голгетер Енглеске, као и бројних премијерлигашких клубова, зближио се са Бредлијем и свим силама је покушавао да му помогне током борбе са опаком болешћу. Нажалост, мали Лаури преминуо је 8. јула 2017. године од рака. Мали суперхерој борио се са тумором неуробластом који напада децу, и који му је дијагностикован када је има осамо годину и по дана.
Прву битку је добио, али не и другу, а Дефо га је редовно обилазио у болници. Мали Бредли обожавао је Дефоа који му је био идол. Како се малишану стање погоршавало и био је прикован за болнички кревет и замолио је Џермејна да му више не долази у посету како га не би видео тако болесног.
Имао је само шест година када је преминуо и многима је прирастао за срце, а он и Дефо су развили посебан однос.
„Због пријатељу, много ћеш ми недостајати. Осећам се благословено што те је Бог послао у мој живот. Провели смо дивне тренутке заједно и на томе сам веома захвалан. Никада нећу заборавити како си ме гледао када само се први пут срели, ту истинску љубав у твојим преслатким очима. Твоја храброст инспирисаће ме до краја живота. Никада нећеш знати колико си ме променио као особу. Сада је Бог тај који те има у својим рукама, заувек ћу те носити у срцу. Лепо спавај мој најбољи пријатељу“, написао је Дефо 2017. године.
Малог Бредлија навијачи су испратили одевени у дресове Сандерленда са бројем шест, колико је година имао, док су поједини били одевени у суперхероје које је волео – Супермена, Бетмена, Капетана Америку.
Скоро пет година касније, Џермејн се враћа у Енглеску после две сезоне проведене у Глазгов Ренџерсу и каријеру ће завршити у Сандерленду. Фантастичан је потез клуба и Дефоа што ће фунта од сваке продате улазнице ићи у Фондацију мало Бредлија Лаурија, којег нико није заборавио и који ће вечно живети у срцима свих истинских фудбалских навијача.
Лео Меси на дебију за ПСЖ против Ремса - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
СПОРТ
„Ни мирис, ни укус“ – није корона, а није ни кафа /видео/
Јовић Партизан - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
СПОРТ
Московски Динамо надјачао Партизан – Станојевић љут: „Пионири не примају такве голове“
Мејсон Гринвуд (други здесна) у дресу Манчестер јунајтеда - Sputnik Србија, 1920, 02.02.2022
СПОРТ
Острво тресе незапамћени скандал: „Свесни смо оптужби“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала