- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Како је Русија увела ред у Централноафричкој републици

© AFP 2023 / Miguel MedinaАутомобил натоварен људима и њиховим стварима у Централноафричкој Републици
Аутомобил натоварен људима и њиховим стварима у Централноафричкој Републици - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
Пратите нас
Русија је за годину дана завела ред у Централноафричкој републици, што Запад није могао деценијама, саопштио је у интервјуу Спутњику амбасадор ове афричке републике Леон Додону-Пунагаза.

„Централноафричка република је суверена држава која има право да бира с ким ће бити пријатељ. То је наше право. Са Французима, Американцима и осталима – колико година смо били пријатељи и шта су они урадили? А Русија, за колико времена је завела ред? За годину дана? То што они (Французи и Американци) нису успели деценијама, Русија је урадила за годину дана“, рекао је он.

Амбасадор се захвалио Русији што се одазвала позиву за помоћ.
„Захвални смо Русији, јер је ситуација била ужасна. Могли сте да седите, а да пред вама убијају ваше родитеље или вашу породицу. То је било немогуће. Русија је чула наш крик и дошла у помоћ“, рекао је Леон Додону-Пунагаза.
Подсетимо, власти централноафричке републике воде борбу са побуњеницима, између осталог, уз подршку мировне мисије УН. Амбасадор Русије у Централноафричкој републици Александар Бикантов саопштио у интервјуу за Спутњик да су владине снаге успеле да преузму контролу над ситуацијом у земљи. Заслугу за то имају и руски инструктори који се налазе у републици. О њиховом боравку тамо обавештен је и СБ УН.
Председник Русије Владимир Путин и председник Централноафричке Републике Фостен Арканж Туадера - Sputnik Србија, 1920, 23.10.2019
Централноафричка Република: Надамо се наставку испорука руског оружја
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала