- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Пентагон: САД не виде директне претње источном крилу НАТО-а од Русије

© AP Photo / Andrew HarnikПортпарол Пентагона Џон Кирби на редовном брифингу
Портпарол Пентагона Џон Кирби на редовном брифингу - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе не виде директну претњу источном крилу НАТО-а од Русије, изјавио је портпарол Пентагона Џон Кирби.
„Нема никаквих специјалних или додатних претњи из Русије источном крилу НАТО-а“, рекао је он, одговарајући на питање новинара да ли Вашингтон види нове претње са стране Русије за Пољску и балтичке земље.
Кирби је истовремено нагласио да Сједињене Америчке Државе и даље виде велику концентрацију руских трупа на граници Русије и Украјине, као и у Белорусији.
„Али ништа директно не представља претњу источном крилу НАТО-а“, додао је портпарол.
Како је навео, САД сматрају да Русија наставља да повећава број војника на граници са Украјином. Према његовим информацијама, концентрисање руских трупа на граници са Украјином обухвата много више од 100 хиљада војника „и наставља да се повећава“.
Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Русија је у више наврата негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога напада, а изјаве о „руској агресији” користе се као изговор да се што више војне технике НАТО-а распореди у близини руске границе.
Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
РУСИЈА
НАТО заговара дијалог са Москвом – и дугорочно јачање присуства близу руских граница
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала