- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Надал има „чаробни коктел“ који га је одвео до титуле у Аустралији

© AP Photo / Hamish BlairРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
Пратите нас
Рафаел Надал титулом на Аустралијан опену највише је задивио због начина на који се вратио после озбиљне повреде и операције. После невероватног успеха у Мелбурну, Анхел Мартин, доктор славног Шпанца, открио је да формула успеха бившег броја један лежи у једном „необичном коктелу“.
Медицина је рекла „немогуће“, али је Надал још једном срушио све претпоставке и логична објашњења и изашао на терен после опоравка од Милер-Вајсове болести.
Иако су многи стручњаци, од којих је један и Јасмин Нурковић који је говорио за Спутњик истакли да би било медицинско чудо да се Надал уопште врати на терен, Шпанац не само да се вратио већ и освојио Гренд слем титулу.
Истина, Новака Ђоковића, „краља Аустралије“ није било, Рафи је пут био олакшан, али његова каријера је богатија за један пехар и то 25. са највећих турнира. Као формулу за успех Анхел Мартин, доктор шпанског аса, наводи један занимљив коктел који „Бик са Мајорке“ користи већ дужи временски период.
„Својој физичкој и менталној снази он је додао и савршен тим: Марк, Себастијан, Карлос, Рафаел, Коста, Бенито и лекције стрица Тонија. Све то формира необични коктел, формулу која не може да подбаци, која успева да му допринесе у тим малим детаљима који праве разлику између пораза и победе која ће увек пасти на његову страну“, објаснио је Мартин.
Лекар је објаснио да је Надал једноставан и поред великог успеха.
„Рафа је колосални шампион чије је име већ златним словима исписано у историји тениса и међународног спорта. Али такође, има и једноставност која га чини сјајним. Он није само елитни спортиста. Рафа је човек, сјајан је на сваки начин. Његов пламен се никада неће угасити“, закључио је Мартин.
Надал се ипак и даље бори са хроничном болешћу, али је свакако импресивно на који начин је носи уз себе и успева да побеђује са њом.
Шпанац је и први спортиста који је успео да се на овако професионалан начин бави спортом, а да има Милер-Вајсов синдром.
Новак Ђоковић и Данил Медведев на Аустралијан опену - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
СПОРТ
Новак не игра, али је побегао Медведеву и иде ка апсолутном рекорду
Александар Зверев - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
СПОРТ
Немац није спреман за велика дела: Зверев и даље сања ноћну мору — притисак
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала