- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

СЗО: Ковид пореметио пружање здравствених услуга у 92 посто земаља

© Tanjug / АР/Ng Han GuanЕсперти СЗО у Вухану
Есперти СЗО у Вухану - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
Пратите нас
Светска здравствена организација (СЗО) саопштила је данас да су поремећаји у пружању основних здравствених услуга, изазвани пандемијом корона вируса, као што је програм вакцинације или лечење болести попут АИДС-а, забележени у 92 одсто од 129 земаља.
Резултати студије, спроведене у новембру и децембру прошле године, показују да су услуге „претрпеле озбиљан утицај“ и да је забележен „мали или никакав напредак“ у односу на истраживање с почетка 2021, преноси Танјуг.
„Резултати анализе наглашавају важност хитног деловања за решавање великих изазова здравственог система, опоравак услуга и ублажавање утицаја пандемије ковида 19“, наводи се у извештају СЗО.
Поремећаје у пружању хитне помоћи пријавило је 36 одсто земаља, што је пораст у односу на 29 одсто почетком 2021. и 21 одсто у првом истраживању 2020, преноси Ројтерс.
Обављање необавезних операција као што су замена кука и колена поремећено је у 59 одсто земаља, а недостаци у рехабилитационој и палијативној нези забележени су у отприлике пола земаља.
Анкета је спроведена у време великог пораста броја заражених у бројним земљама због заразније омикрон варијанте вируса корона, што је оптеретило болнице, додаје Ројтерс.
Вирус корона - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
ДРУШТВО
Забележен први случај стелт омикрона у Србији

Циљ је, да се пронађе лек који ће стопирати ковид 19 да се служи нашим протеинима - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
СВЕТ
Директор СЗО за Европу: Пандемија корона вируса највероватније улази у завршницу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала