- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

У Донбас стигли пољски плаћеници

© REUTERS / Kacper PempelВојници Пољске и САД током војне вежбе НАТО-а у Пољској
Војници Пољске и САД током војне вежбе НАТО-а  у Пољској - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
Пратите нас
На територији Донбаса коју контролише Кијев стигли су војници из Пољске, саопштио је на конференцији за новинаре заменик начелника управе Народне милиције Доњецке народне републике Едуард Басурин.

„Обавештајна служба Народне милиције ДНР добила је информације да су у зону где се изводи такозвана операција здружених снага Оружаних снага Украјине стигли пољски плаћеници“, рекао је Басурин.

Он је објаснио да су у подручју Поласна примећене две групе наоружаних људи, свака од по 20 особа, како говоре на пољском језику.

„Установљено је да су стигли ради извршавања задатака у зони одговорности 24. механизоване бригаде. Задатак им је да заједно са јединицама украјинских снага за специјалне операције изводе прецизне диверзантско-терористичке нападе, са циљем онеспособљавања виталне, социјалне инфраструктуре и заплашивања локалног становништва“, додао је представник ДНР.

Они сматрају да ће пре могућег почетка офанзиве украјинске војске плаћеници покушати да нанесу највећи ударац објектима цивине инфраструктуре како би натерали јединице ДНР да одговоре.
„Украјинска страна, правдајући се у очима међународне јавности, покушаће да искористи те кације као повод за почетак ратних дејстава. Пољаци су на територију Украјине стигли као иструктори који треба да обучавају украјинске војнике“, истакао је Басурин.
Обавештајна служба Народне милиције Доњецке народне републике приметила је и долазак украјинских екстремиста, обучених под руководством британских инструктора од којих се формирају ударне групе.
Украјинска војска - Sputnik Србија, 1920, 06.02.2022
РУСИЈА
Украјинска војска наставља да довлачи оклопну технику у Донбас
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала