- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Скандалозна изјава Норвежанина и шампионски одговор Руса: „Дођите да видите како тренирамо“

© AP Photo / Matthias SchraderРуски скијаш Александер Болшунов прославља злато на Светском првенству
Руски скијаш Александер Болшунов прославља злато на Светском првенству - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Александар Бољшунов, руски скијатлонац, освајањем златне медаље на Зимским олимпијским играма у Пекингу изазвао је велики гнев норвешког новинара Јана Петера Салтвета, који је рекао да руским спортистима треба да буде забрањено учешће на такмичењу.
Бољшунов је на бриљантан начин успео да освоји златну медаљу у такмичењу дугом 30 километара и то прву за руски тим на Зимским олимпијским играма.
Другу позицију је заузео његов земљак Денис Спицов, трећи је био Финац Иво Нисканен, а норвешки тим је имао своје представнике на четвртом и петом месту, што је разљутило новинара Салтвета.

„Бољшунов је узео злато, проблем је у томе што руски спортисти уопште није требало да буду у Пекингу“, навео је Салтвет.

Руски тим је, подсетимо, и на Зимским олимпијским играма без обележја Русија, већ се такмичи под заставом Олимпијског комитета Русије, а чак је и она засметала разочараном Норвежанину.
„Извадио је заставу када је прелазио циљну линију, то може да уради са осмехом јер никада није требало да се нађе ту. Требало је да чека до 2026. године, ако је већ Русија кажњена, онда треба да буде кажњена у пуном капацитету“, истакао је Салтвет.
Са питањима се суочио и шампион, али је на све одговорио шампионски, пошто се радило о провокацијама у вези са оптужбама за системски допинг, које су и „разлог“ за казну Русији и укидање обележја те државе на великим такмичењима.
„Мало ми се смучила прича о допингу. Ја то не прихватам. Резултат као што је мој не пада са неба, иза њега су године тренинга. Ако хоћете да видите како тренирамо, дођите да видите. Када будете то видели, онда нам нећете постављати таква питања“, истакао је Бољшунов.
Аустријанцу злато, Американац шокирао конкуренцију /видео/
Дисциплина пре свега: Смешна ситуација на додели медаља на у Пекингу /видео/
Руска ледена принцеза оставља без даха – и помера границе! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала