- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бајден обећава да ће ставити тачку на „Северни ток 2“, Шолц није баш тако категоричан...

 - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден обећао је након преговора са немачким канцеларом Олафом Шолцом да ће „Северном току 2“ бити крај уколико Русија изврши инвазију на Украјину.
„Ако Русија изврши инвазију – то значи да тенкови и трупе прелазе границу Украјине, односно да 'Северног тока 2' више неће бити. Ставићемо тачку на њега. Обећавам да можемо то да урадимо“, истакао је Бајден.
Шолц, са своје стране, није био тако директан, али је изјавио да „ћемо деловати усклађено“ у погледу санкција. Истовремено, немачки канцелар није навео име гасовода.
„Сви заборављају да Русија мора да има могућност да продаје нафту и гас. Русија се ослања на то. То је једино шта она има, ако говоримо о извозу“, додао је Бајден.
По његовом мишљењу, Русија ће бити оштећена, ако се испоруке енергената обуставе.
Амерички лидер је подсетио да САД размишљају како да помогну Европи, ако се суочи да прекидима у испорукама гаса из Русије.
Бајден је изјавио и да не зна да ли су руске власти донеле одлуку шта да раде са Украјином, али је препоручио Американцима да напусте украјинску територију.
„Имао сам вишесатне разговоре са Русима, између осталих са Путином. Нисам сигуран да сам он зна шта ће урадити“, рекао је амерички председник.
Бајден је назвао Немачку једним од најважнијих и најпоузданијих савезника САД.
„Не сумњамо у снагу партнерства између Немачке и Сједињених Држава", рекао је Бајден истакавши да јој у потпуности верује.
Олаф Шолц се налази у радној посети Сједињеним Америчким Државама. То је његова прва посета Вашингтону у својству немачког канцелара.
Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
СВЕТ
Бајден на састанку са Шолцом: Радимо на развоју стабилности на Западном Балкану
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала