- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Млада звезда је рекла „не“ – и то ће је коштати и до 31.000.000 долара

© AP Photo / Charles Rex ArbogastАустралијски кошаркаш Бен Симонс у дресу Филаделфија 76ерса
Аустралијски кошаркаш Бен Симонс у дресу Филаделфија 76ерса - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Сукоб аустралијског кошаркаша Бена Симонса и Филаделфија 76ерса ускоро би могао да дође до краја. Ипак, млади плејмејкер је већ изгубио огромну своту новца, а новчаник би тек могао да му се истањи.
Симонс је након бурног завршетка плеј-офа прошле сезоне изјавио да више не жели да игра за Филаделфију, али његов тим није тек тако желео да га трејдује.
Генерални менаџер Дерил Мори није смањио потраживања екипама које су се распитивале за услуге Аустралијанца, а док је цела сага трајала, Симонс није добијао плату.
Двадесетпетогодишњи Симонс је практично од почетка добијао казне сваки пут када се не би појавио на тренингу или на утакмици, а од почетка сезоне 2021/22 није наступио ниједном.
Због тога је, преноси амерички „ЕСПН“, Симонс засад кажњен са 19 милиона долара, односно са 360.000 по сваком пропуштеном мечу.
Та казна на крају сезоне, уколико га 76ерси не трејдују или не одлучи да заигра за њих, укупна цифра сакупљених казни може да дође и до 31 милиона долара.
Вреди подсетити да је Симонс, након што је схватио да га Мори и остали челници екипе неће трејдовати само зато што је то тражио, изјавио да „није ментално спреман“ да се врати у НБА лигу.
Након пораза у полуфиналу Истока прошле сезоне прва звезда екипе Џоел Ембид и тренер Док Риверс су директно и индиректно оптужили управо њега за пораз, јасно истичући његове лоше потезе у кључним тренуцима.
Камерунски центар је у једном тренутку изашао пред навијаче и затражио од њих подршку за Симонса, али је онда променио мишљење и током једне прес-конференције рекао „да га тај човек више не занима“.
Симонс је прошле сезоне, последње активне, имао просек од 14,3 поена, 7,2 скока, 6,9 асистенција и 1,6 украдених лопти по утакмици.
Иако не делује да су челници Филаделфије попустили у висини потраживања за Симонса, спас за Аустралијанца би могли да буду Бруклин Нетси, који желе да направе трејд око њега и Џејмса Хардена.
Крај прелазног рока у НБА лиги је 10. фебруар.
Јокићу довели „темпирану бомбу“ – неко ће морати да реагује
Американац не може да се опорави од Јокићевог нокаута: „Забринути смо“ /видео/
Сраман однос Американца према Јокићу: „Баците ту глупу статистику у канту“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала