- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Бисера Турковић шефу НАТО-а: Криза у БиХ постаје безбедносна

© Tanjug / FENA/HARUN MUMINOVICБисера Турковић
Бисера Турковић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Бисера Турковић, заменица председавајућег Већа министара Босне и Херцеговине и министарка спољних послова Босне и Херцеговине, састала се у Бриселу са Јенсом Столтенбергом, генералним секретаром НАТО-а.
Саговорници су размотрили напредак у односима БиХ и НАТО и актуелна политичка питања. Изражена је снажна подршка територијалном интегритету и стабилности БиХ али и забринутост због, како се наводи, реторике и активности које подривају државне институције, преноси Кликс.
Поручено је како су БиХ и Западни Балкан кључни и за стабилност Европе и да је НАТО присуство континуирано.
Турковићева је Столтенбергу пренела и забринутост грађана Босне и Херцеговине због чињенице да политичка криза изазвана антидејтонским деловањем све више прелази у безбедносту и изазива страх, посебно код повратничког становништва у ентитету Република Српска, али и у другим деловима БиХ, наводи се даље у тексту.
Она је нагласила да БиХ подржава НАТО политику отворених врата сматрајући је историјским успехом који је донео и сачувао мир.
„БиХ је пре 15 година, потписом тадашњег председавајућег Председништва БиХ Небојше Радмановића ушла у Партнерство за мир са НАТО-ом што је био кључни допринос напретку. Сваки корак даље ће значити више мира и безбедности у БиХ и регији“, рекла је Турковићева.
Она је честитала Столтенбергу на успешном мандату. Састанку је присуствовао и амбасадор БиХ при НАТО Митар Кујунџић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала