- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Дивац га се отарасио, повреде га уништиле, а Јокића је натерао да се покаје /видео/

© REUTERS / Isaiah J. DowningСрпски кошаркаш Никола Јокића
Српски кошаркаш Никола Јокића - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Никола Јокић и Демаркус Казинс пре неколико година водили су велике битке под обручима кошева, а данас деле паркет у истом дресу – дресу Денвер Нагетса. Амерички центар, ког су повреде уништиле, данас је замена актуелном МВП-ју који је недавно признао да је променио мишљење о њему за 180 степени.
„Буги“ Казинс важи за „луду“ главу НБА лиге, као такав често се налазио у сукобима, како са противницима, а тако и са саиграчима, тренерима, а поготово судијама.
Каријеру је започео сада већ давне 2010. године у Сакраменто Кингсима и у франшизи из Калифорније провео је седам и по сезона.
За то време израстао је у вероватно најбољег америчког центра или топ 3 високог кошаркаша, али проблеми са карактером често су му били главна препрека ка висинама које је данас досеже Никола Јокић.
За седам година у Сакраменту ниједном није успео да одведе екипу у плеј-оф, што није само његова кривица, међутим, честе свађе са тренерима и дисфункционалност унутар свлачионице приморале су Влада Дивца, тадашњег генералног менаџера Кингса, да трејдује Казинса.
Иако је после тога имао сјајну сезону и по у дресу Њу Орлеанс Пеликанса, који су поштено платили да га доведу и упаре са Ентонијем Дејвисом, каријера је почела да му иде стрмоглавим падом.
У сезони 2017/2018, када је у 27. години играо вероватно кошарку каријере, Казинс је, мало пре завршетка сезоне, на крају које је требало да потпише нови вишегодишњи уговор, доживео једну од тежих повреда у спорту – повреду ахилове тетиве.
Само због овог проблема Њу Орлеанс Пеликанси одустали су да му понуде велики уговор, а и друге екипе плашиле су се истог, те је Буги одлучио да прихвати минималац од тадашњих шампиона – Голден Стејт Вориорса.
Казинс је мислио да ће добром сезоном у Сан Франциску повратити репутацију и да ће учествовањем у потенцијалном освајању титуле ударити две муве једним ударцем, али преценио је себе и на крају се десило оно најгоре.
Одиграо је само тридесет утакмица у сезони, није био ни близу спреман као у години пре, што је последица повреде ахилове тетиве и није имао велики утицај на игру Вориорса.
Голден Стејт, осакаћен повредама, изгубио је велико финале од Торонто Репторса, а Казинс није успео да удари ниједну муву – нити је освојио титулу, нити подигао себи цену.
Али, то није било најгоре што му се десило 2019. године. Истог лета, мало након што је потписао једногодишњи уговор са Лејкерсима, покидао је лигамент колена.
После проблема са ахиловом тетивом, због чега је вероватно требало да мање игра у сезони 2018/19, Буги је доживео и другу најгору повреду.
Од тада траје агонија некада вероватно најбољег центра на свету. Пропустио је сезону 2019/20, а затим је почео да иде из екипе у екипу потписивајући краткотрајне уговоре.
У тој рокади тимова стигао је и до Денвер Нагетса у којима данас игра под десетодневним уговором, са потенцијалом да он прерасте у уговор до краја сезоне.
Са потенцијалом јер Денвер са Казинсом има скор 5-0, што, руку на срце, није толико због њега, али пружа солидне минуте када је Никола Јокић на клупи.
„Волео бих да останем овде. Мислим да је добар спој. Обе стране имају користи и мислим да могу бити тај део који недостаје екипи да је погура до врха“, изјавио је Казинс након победе Денвера против Бруклина.
Позитивно мишљење имао је и српски кошакраш, који је признао да је погрешио у вези са Бугијем, јер је мислио да је лош момак, с обзиром на искуство које је скупио играјући против њега.
„Волим га. Пре смо били ривали, мислио сам да је лош... али, заправо, јако је добар момак. Забавно је бити у његовом окружењу. Сјајна је личност. Некада мало полуди када судије не суде у његову корист... (смех). Али, доказао је да сам погрешио (када је реч о њему као човеку)“, изјавио је Јокић.
Јокић је створио негативно мишљење о Казинсу највише због тога што је Американац често знао нешто да му добаци када би играли један против другог, али то је сада прошлост.
Буги је за само неколико година дошао од Ол-стар калибра до кошаркаша који се бори за НБА уговор и тренутно то покушава у Денверу.
Велика је вероватноћа да ће то и добити, уговор до краја сезоне, али све до четвртка, када истиче рок за трејд, биће „ни на земљи ни на небу“.
Ако Денвер не буде правио неке драстичне промене, очекујте да Казинс попуни то последње место у ростеру.
И, искрено, велики број људи навија за то јер је утисак да је Казинс идеална замена за Јокића и да је кошаркаш који може да помогне ослабљеном Денверу.
Само да још мало смири главу...
Јокићу довели „темпирану бомбу“ – неко ће морати да реагује
Јокић се играо са ривалом – нови трипл-дабл за прекид лоше серије /видео/
Американац не може да се опорави од Јокићевог нокаута: „Забринути смо“ /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала