- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ђукановић од Мицотакиса затражио заштиту од „малигних утицаја трећих страна“

© Фото : Кабинет премијера Грчке/Димитрис ПапамикосЂукановић и Мицотакис у Атини
Ђукановић и Мицотакис у Атини - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Региону Западног Балкана јако је потребна помоћ и подршка Грчке у заштити од малигног утицаја трећих страна, изјавио је црногорски председник Мило Ђукановић током сусрета са премијером Грчке Киријакосом Мицотакисом у Атини.
Ђукановић је рекао да је Црна Гора апсолутно уверена да је једини пут за успостављање поуздане стабилности и развоја на Западном Балкану пут европске и евроатлантске интеграције.

„Ви и ја смо имали један врло детаљан и врло отворен разговор о регионалним питањима и показали апсолутну сагласност и не видим потребе да у овом формату била шта од тога понављамо, осим две реченице. Прва је, Црна Гора је апсолутно уверена да је једини пут за успостављање поуздане стабилности и развоја на Западном Балкану пут европске и евроатлантске интеграције. А, друга реченица је: у региону Западног Балкана јако нам је потребна помоћ и подршка Грчке, пре свега, у разговорима са партнерима у ЕУ и НАТО-у да превазиђемо недостатак интензитета у политици проширења ЕУ и да будемо делотворнији у заштити нашег региона од малигног утицаја трећих страна“, навео је Ђукановић, саопштено је из његовог кабинета.

Он је рекао да се Црна Гора ослања на пријатељство са Грчком и на њено добро познавање прилика у региону, а истовремено и на њен утицај у ЕУ да се на правилан начин разумеју користиевропске будућности региона, за регион али и Европу у целини.
Наводи се да је Мицотакис рекао да су током разговора са Ђукановићем потврђени изузетни билатерални односи али и перспектива о сарадњи која се отвара поготово кад је у питању пословање и економија.
Мицотакис је рекао да је земљама западног Балкана место у Европи.
„Такође, треба нагласити да је јако битно да омогућимо стабилност и безбедност у нашем региону. Наравно, подржавамо европски пут западног Балкана уз испуњење неких конкретних услова и у сваком случају, на тај начин ћемо обезбедити стабилност и просперитет у региону”, рекао је премијер Грчке, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала