- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Ђукановић већ у четвртак даје мандат Абазовићу за мањинску владу?

© AP Photo / Risto BozovicЦрногорски председник Мило Ђукановић
Црногорски председник Мило Ђукановић - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Мило Ђукановић, предсједник Црне Горе највјероватније ће у четвртак дати мандат за састав мањинске владе Дритану Абазовићу лидеру коалиције Црно на бијело, пишу црногорски медији.
Црногорски предсједник ће у четвртак обавити и консултације са представницима клубова посланика у Скупштини Црне Горе, а након те формалности мандат ће понудити једином који у овом тренутку може обезбиједити већину од најмање 41 посланика, а то је лидер Грађанског покрета УРА.
Ако се све ово обави у четвртак, већ до краја мјесеца треба очекивати сједницу Скупштине Црне Горе, на којој ће бити изабрана 43., овога пута, мањинска Влада Црне Горе
Ђукановић је прије два дана рекао да је његова Демократска партија социјалиста спремна да гласа за мањинску владу, јер је и то боље рјешење од катастрофалне ситуације у којој се Црна Гора налази на челу са досадашњом Владом.
Он је рекао да мањинску владу сматра најлошијом алтернативом актуелној, али, како је навео, у овом тренутку не постоји спремност једног броја парламентарних субјеката да подрже друга рјешења за излазак из кризе.
Три дана после пада Владе премијера Здравка Кривокапића, у Црној Гори је смијењен и предсједник Скупштине Алекса Бечић из редова Демократа.
Бечић је смијењен у понедјељак увече гласовима опозиције и коалиције „Црно на бијело" Дритана Абазовића која је била дио владајуће већине.
Мапа Балкана - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала