- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Борис Џонсон реконструисао тим

© AP Photo / Owen Humphreys/Pool Photo via APБритански премијер Борис Џонсон
Британски премијер Борис Џонсон - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Премијер Велике Британије Борис Џонсон променио је неке људе у свом тиму након серије скандала који су му угрозили позицију.
Џонсон се, наиме, бори да учврсти своју лидерску позицију услед повећаног гнева јавности због серије журки током ковид локдауна у резиденцији у Даунинг стриту 10, али и због критика његовог начина руковођења, преноси агенција Ројтерс.
Наводи се да је промене у свом тиму спровео како би учврстио дисциплину у владајућој Конзервативној странци и уверио се да посланици подржавају владину политику.
Марка Спенсера заменио је посланик Крис Хитон-Харис, близак Џонсонов савезник.
Посланик Ендрју Грифит именован је за шефа Џонсоновог одељења за политику, а Стивен Баркли постао је његов нови шеф кабинета.
Такође је именовао бившег колегу Гута Харија за свог новог директора комуникација.
Спенсер постаје лидер Доњег дома парламента, преузимајући дужност од Џејкоба Рис-Мога, који је именован за министра за ситуацију након Брегзита и за ефикасност владе.
Џонсон је описао Рис-Могово именовање као оно које ће "подстицати промене које смо у могућности да направимо сада када смо напустили ЕУ (Европску унију) испуњавајући нашу агенду после Брегзита".
Џонсон је обећао да ће променити свој лидерски стил након извештаја државне службенице Сју Греј о окупљањима која су се догодила у канцеларијама у Даунинг стриту, осудивши озбиљне пропусте у руковођењу.
Четири блиска сарадника Џонсона поднела су прошле недеље оставке у размаку од неколико сати, због све већег притиска на британског премијера, преноси Танјуг.
Неколико конзервативних посланика, као и опозициони лидери, тражили су од Џонсона да поднесе оставку, док га опозиција оптужује да је довео парламент у заблуду, што је он негирао, подсећа британска агенција.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала