- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Милачић: У Црној Гори се десио политички преврат - враћа се Ђукановић

© Фото : Youtube/Skupština Crne Gore/PrintscreenМарко Милачић у Скупштини Црне Горе
Марко Милачић у Скупштини Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Лидер Праве Црне Горе Марко Милачић оценио је данас да је оно што се дешавало претходних дана у Црној Гори класична дефиниција политичке корупције и издаје и додао да се гласовима политичке партије Дритана Абазовића за смену Владе и председника скупштине Црне Горе на политичку сцену враћа политичка опција Мила Ђукановића.
Милачић је путем видео линка на ТВ Прва рекао да се од гласања за смену Владе и закључно са јучерашњом сменом председника скупштине Алексе Бечића у Црној Гори догодио политички преврат.
"Ми смо у Црној Гори свих ових претходних дана закључно са јучерашним скупштином имали политички преврат, где је гласовима из УРА, промењена и Влада и председник скупштине, имамо повратак Ђукановића, осносно ревитализовања те политичке партије", рекао је Милачић.
Милачић сматра да је план Абазовића и политичке партије Мила Ђукановића формирање мањинске Владе, за коју, би каже, гласао ДПС, али се не би формално нашао у њеним редовима.
Како је рекао, ванредни парламентарни избори су једино законито и уставно решење за излазак из тренутне политичке ситуације, али, каже, Абазовић бежи од тога, јер је "његов политички рејтинг потпуно срозан".
"Према свим истраживањима он не би могао да оствари цензус за улазак у парламент и због тога ће на све нацицне покушавати да побегне од избора", рекао је Милачић.
На питање како коментарише изјаву Мила Ђукановића да се тренутно шири великосрпски национализам који руши Црну Гору, Милачић каже да је Ђукановић увек у оваквим ситуацијама играо на карту "плашења" Црне Горе од наводног великосрпског национализма, те да је то његова устаљена реторика.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала