Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Не жели у пензију: Богољуб Карић поднео захтев да у документима пише да је 20 година млађи

© Sputnik / Александар МилачићБогољуб Карић испред Спутњика
Богољуб Карић испред Спутњика  - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Политичар и бизнисмен Богољуб Карић на свој 65. рођендан поднео је градској управи Крагујевца захтев да му се промени година рођења, тако да у документима пише да је 20 година млађи, јер, како каже, не жели да се пензионише и не жели да буде не терету државе.
Карић је поднео захтев да се утврди да је рођен 17. јануара 1974. године у Пећи, а не 17. јануара 1954 године, како је уписано у матичној књизи.
Како је наведено у саопштењу Богољуба Карића, захтев је заснован на важећим законима и неспорним чињеницама.
Истиче да је тај захтев поднео јер се још увек осећа способним да ради, да доноси добробити породици и целом друштву, јер не жели да се пензионише и да буде на терету буџету Србије, Фонду пензијског и инвалидског осигурања и Фонду здравственог осигурања.
Карић наводи да је тај захтев поднео не само због себе, већ и због свих оних који се исто тако осећају и који мисле да човек никада није стар.
Поручује и да закони који човека само због датума рођења проглашавају старим и неподобним за рад морају да се мењају.
У саопштењу и захтеву Карића наводи да према Светској здравственој организацији старошћу се сматра време између 75. и 90. године, док у Србији те временске одреднице нема, него се старима сматрају сви старији од 65 година.
Та граница старости од 65 година, што је и време за старосну пензију, је, наводи Карић, у супротности и са Законом о раду и са другим законима, који омогућавају рад без ограничења година живота, односно до краја живота.
Карић жели да ради још најмање 20 година пуном снагом и да пуни буџет Републике Србије, Фонд пензијског и инвалидског осигурања, Фонд здравственог осигурања и све друге државне фондове, као што је и до сада радио, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала