- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Немачка ауто-компанија сели део производње из Аустрије у Републику Српску: Преговори у току

© Sputnik / Игор Русак / Уђи у базу фотографијаАутомобилска индустрија
Аутомобилска индустрија - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Немачка ауто-компанија „Мубеа“ преговара о пресељењу дела производње из Аустрије у Републику Српску, а у игри су три локације за нову фабрику.
Делегација немачке ауто-компаније „Мубеа“ посетиће данас пословну зону Александровац у Лакташима, једну локацију у Добоју и пословну зону Вијака у Прњавору, објавило је Министарство за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске.
Из Министарства су навели да преговоре са руководством ове немачке компаније интензивно воде последњих шест месеци.
У овој фази преговора Република Српска се налази у најужем кругу места у које би „Мубеа“ уложила свој новац. Од августа прошле године до данас са представницима немачке фирме одржан је низ састанака и представљено им је неколико локација за потенцијално улагање, навели су из Министарства на својој „Фејсбук“ страници, преноси РТРС.
„Мубеа“ је, како наводе из тог Министарства, светски лидер у аутомобилској индустрији и запошљава више од 14.000 радника на 48 локација широм света. Једна од тих локација, како истичу из Министарства, јесте у Салцбургу, где је смештено њихово производно постројење од којег би део портфолија потенцијално преусмерили у Републику Српску.
Са представницима ове немачке компаније данас су разговарали председник Владе Републике Српске Радован Вишковић и министар за европске интеграције и међународну сарадњу Златан Клокић.
„Мубеа“, како се наводи на њиховом сајту, производи, између осталог, делове вешања за аутомобиле, делове екстеријера и ентеријера аутомобила, компоненте за пренос снаге... Такође, у свом портфолију имају и производњу делова за авио-индустрију, али и иновативних и индустријских производа. Годишњи приход био им је у 2020. години већи од две милијарде евра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала