- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Њујорк тајмс“: Компанија „Џонсон и Џонсон“ обуставила производњу вакцина против короне

© Sputnik / Лола ЂорђевићВакцинација
Вакцинација - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Америчка компанија „Џонсон и Џонсон“ је крајем прошле године без медијске пажње затворила једину своју фабрику која производи састојке вакцине против ковида 19, објавио је „Њујорк тајмс“, позивајући се на изворе упознате са том одлуком.
Обустава је привремена, а очекује се да ће фабрика у Лајдену поново почети да производи вакцину након неколико месеци, пише њујоршки дневник.
Због привременог застоја могло би дасе смањи снабдевање „Џонсон и Џонсон“ вакцином за неколико стотина милиона доза, наводи „Њујорк тајмс“, позивајући се на једну од особа које су упознате са одлуком компаније.
Објекат, у холандском граду Лајдену, уместо ове, тренутно прави експерименталну, али потенцијално исплативију вакцину за заштиту од вируса који није повезан са ковидом 19, наводи се у извештају.
„Џонсон и Џонсон“тренутно има милионе доза вакцине против ковида 19 на лагеру и наставља да снабдева све своје локације које пуне и производе вакцине по лиценци, укључујући јужноафричку фирму Аспен, са супстанцом која је потребна за производњу вакцине, наводи компанија у саопштењу.
„Настављамо да испуњавамо своје уговорне обавезе са КОВАКС-ом и Афричком унијом“, саопштио је „Џонсон и Џонсон“.
„Џонсон и Џонсон“ је прошлог месеца предвидео чак 3,5 милијарди долара продаје своје вакцине против ковида 19 у 2022. години, што је скок од 46 одсто, али је лошије у поређењу са ривалима, а ова компанија је пријавила продају од 2,39 милијарди долара од вакцине против ковида 19 2021. године, али није достигла сопствени циљ од 2,5 милијарди долара, додаје њујоршки лист.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала