- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска се враћа у базе након вежби у Белорусији

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаЗаједничке војне вежбе извиђачких јединица руских и белоруских ваздушно-десантних снага
Заједничке војне вежбе извиђачких јединица руских и белоруских ваздушно-десантних снага - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Руска војска ће напустити Белорусију након што се заврше заједничке војне вежбе у тој земљи, рекао је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Нико никада није рекао да ће руске трупе остати на територији Белорусије, о томе није било говора. Реч је о савезничким војним вежбама и подразумева се да ће се по њиховом завршетку војска вратити у места сталног распоређивања“, саопштио је Песков.
Такође је додао да руски председник Владимир Путин није говорио о конкретним датумима по том питању на јучерашњем састанку са француским колегом Емануелом Макроном.
Преговори лидера одржани су 7. фебруара у Кремљу и трајали су нешто више од пет сати. Руски председник је саопштио да је састанак са Макроном био садржајан и користан.
Подсетимо, у току је провера снага за реаговање Савезне државе Русије и Белорусије. Она се одвија у две етапе. У првој етапи (до 9. фебруара) биће прераспоређене и створене групе трупа на територији Белорусије. У другој етапи (од 10. до 20. фебруара) одржаће се заједничке вежбе „Савезничка одлучност 2022“, у оквиру којих ће бити одрађено сузбијање и одбијање спољне агресије, као и супротстављање тероризму и заштити интереса Савезне државе.
Москва - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
РУСИЈА
Кремљ негира: Путин и Макрон нису закључили никакав договор око Украјине
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала