- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски дипломата: Амерички законодавци изгубили додир са реалношћу

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаМосква
Москва - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Москва сматра да је бесмислено коментарисати и реаговати на „мрачне“ планове америчких законодаваца о новим санкцијама против Русије, рекао је заменик министра спољних послова Русије Александар Панкин.

„Свима је одавно јасно да су амерички законодавци изгубили додир са реалношћу. Живе у царству сопствених фобија у вези наше земље, штанцујући 'мрачне' планове обуздавања Русије на свим фронтовима из било ког разлога и без њега“, рекао је дипломата.

Како је додао, „напад“ Русије на суседне земље је бесмислена фикс идеја Запада.
„Одавно је јасно да ће и у недостатку разлога за увођење оваквих ограничења против Русије они бити пронађени, тачније измишљени, укључујући, као што смо већ истицали, сумануту фикс идеју о 'нападу Русије на суседне земље'“, констатовао је Панкин.
Према његовим речима, негативне последице оштрих санкција против Русије неизбежне су за западне иницијаторе.

„Можемо само да поновимо да жалимо због овога што се дешава и да потврдимо да су негативне последице оштрих ограничења против нас неминовне за западне иницијаторе тих мера. Свесни смо да ниједна страна, под условом да су обе разумне, није заинтересована за такав развој догађаја, а бројне претње санкцијама сматрамо контрапродуктивном подстицању пропаганде око Русије, између осталог и кроз призму 'украјинског сижеа'“, рекао је он.

Такође је додао да се Русија нада да ће, за разлику од Вашингтона, „у Бриселу ипак превладати разборитост“, те да ЕУ неће увести против Москве санкције које би наштетиле међународном финансијском систему.
Крајем јануара америчком Конгресу представљен је нацрт нових санкција против Русије који, између осталог, предвиђа мере против „Северног тока 2“ као и најмање три финансијске институције, државног дуга, председника и других руководилаца земље.
Заставе САД и Русије - Sputnik Србија, 1920, 01.02.2022
РУСИЈА
Нови предлог из Америке: Девет корака против Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала