- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Американац ког је одликовао Путин донео Русији нову медаљу!

© Sputnik / Михаил Климентьев / Уђи у базу фотографијаВладимир Путин и Виктор Вајлд након што је сноубордер донео Русији два злата са Игара у Сочију
Владимир Путин и Виктор Вајлд након што је сноубордер донео Русији два злата са Игара у Сочију - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Пратите нас
Виктор Вајлд, америчко-руски сноубордер, освојио је бронзу у паралел велеслалому на Зимским олимпијским играма у Пекингу.
Вајлд, који је рођен у Америци, од 2011. године ожењен је Рускињом, такође сноубордерком, Аљоном Заварзином, и на основу тога аплицирао је и затим добио руско држављанство пре Игара у Сочију 2014. године.
Вајлд је у Сочију освојио два злата, због тога је одликован од председника Владимира Путина, а осам година касније донео је Зборнаји команди нову медаљу.
© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Уђи у базу фотографијаАмеричко-руски сноубордер Виктор Вајлд у неверици након освајања бронзе у Пекингу
Америчко-руски сноубордер Виктор Вајлд у неверици након освајања бронзе у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 08.02.2022
Америчко-руски сноубордер Виктор Вајлд у неверици након освајања бронзе у Пекингу
Рођени Американац, сада ветеран у овом спорту (36г), имао је сјајан дан и на крају је заузео треће место – иза Словенца Тима Мастнака и Аустријанца Бенџамина Карла.
У осмини финала Вајлд је био бољи од сународника, светског шампиона из 2019. године, Дмитрија Логинова, док је у борби за треће место био бољи од Италијана Роланда Фишналера.
Вајлд је Русији донео осму медаљу у Пекингу, а укупно трећу бронзану. Уз то Зборнаја команда има две златне и три сребрне.
Русија је тренутно земља са највише медаља у Пекингу, а на укупном поретку, где се злата рачунају као главно мерило, заузима треће место – иза Шведске и Норвешке које имају по три злата.
Скандалозна изјава Норвежанина и шампионски одговор Руса: „Дођите да видите како тренирамо“
Аустријанцу злато, Американац шокирао конкуренцију /видео/
Дисциплина пре свега: Смешна ситуација на додели медаља на у Пекингу /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала