- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Најмоћнији руски ратни бродови упловљавају у Средоземно море

© Sputnik / Александр Гальперин / Уђи у базу фотографијаРакетна крстарица "Маршал Устинов" у Кронштату
Ракетна крстарица Маршал Устинов у Кронштату - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
Пратите нас
У оквиру војних вежби руске флоте први пут у савременој историји формираће се одред од три најмоћнија руска ратна брода – ракетних крстарица пројекта 1164 „Атлант“, пише лист "Известија".
У Средоземном мору се налази крстарица „Варјаг“ из Тихоокеанске флоте и „Маршал Устинов“ из Северне флоте. Како су саопштили руском листу неименовани извори у Министарству одбране, ускоро ће им се придружити и крстарица „Москва“ – командни брод Црноморске флоте.
Крстарици "Москва" је Медитеран добро познат. Од септембра 2015. године до јануара 2016. године она се налазила на челу сталне оперативне групе Ратне морнарице Русије у источном делу Средоземног мора, штитећи базу Хмејмим и Тартус од напада из ваздуха.
У јануару и фебруару се одржава серија војних вежби у свим зонама одговорности флоте.
Главни фокус маневара – вежбање акција Ратне морнарице и Ваздушно-космичких снага у циљу заштите националних интереса Русије у водама широм света, као и борба против војних претњи с мора.
У војним вежбама учествује више од 140 ратних бродова и бродова логистике, више од 60 летелица, 1.000 јединица војне технике и 10.000 војника.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала