- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Нове америчке трупе близу Србије: „Кугуари“ стижу у Румунију

© Sputnik / Владимир Вяткин / Уђи у базу фотографијаАмерички војници
Амерички војници - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
Пратите нас
Америчке трупе којима се јачају савезничке снаге у Румунији из Немачке стићи ће у ту земљу вечерас, са циљем да заштите источно крило НАТО од потенцијалног преливања украјинске кризе, саопштило је румунско Министарство одбране.
САД шаљу скоро 3.000 додатних војника у Пољску и Румунију да, како тврде, ојачају одбрану источне Европе, а Пентагон је саопштио да ће преместити бригаду Страјкер од око 1.000 америчких припадника из Вилсека у Немачкој у Румунију, док су у Пољску америчке трупе већ у суботу почеле да пристижу.
Румунско министарство је саопштило да ће део бригаде, који је назван Оперативна група Кугуар, ући у ту земљу око 20 часова, а њено крајње одредиште је војна базе Михаил Когалничеану, у близини луке Констанце на Црном мору, коју америчке снаге користе још од 1999. године, пренео је Танјуг.
Јуче је првих 100 америчких војника стигло у Румунију.
Протекле недеље у Пољску је почела да пристиже америчка војна техника и војници.
Подсетимо, амерички председник Џо Бајден дао је зелено светло Пентагону да распореди додатне снаге у источној Европи као доказ „подршке савезницима у НАТО-у који се осећају угрожено због руских војних потеза у близини Украјине“.
Амерички војници укрцавају се у авион Ц-160 током напуштања оперативне базе Фарах у Авганистану - Sputnik Србија, 1920, 03.02.2022
РУСИЈА
Две хиљаде америчких војника за обуздавање Русије — комична бројка
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала