- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Нови филм о Мајклу Џексону: Уз благослов породице, без оптужби о сексуалном злостављању деце

© AP Photo / Jeff WidernerМајкл Џексон
Мајкл Џексон - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
Пратите нас
У припреми је нови биографски филм о Мајклу Џексону, а на челу овог пројекта биће Грејм Кинг који је продуцирао остварење „Боемска рапсодија“.
Како преноси „Верајети“, предстојећи филм под називом „Мајкл” снима се уз благослов породице и руководилаца задужбине Мајкла Џексона. Сценарио је написао Џон Логан („Гладијатор“, „Скајфол“) који је 2004. радио са Кингом на „Авијатичару“ Мартина Скорсезеа.
Џон Бранка и Џон Меклејн, коизвршиоци старатељства над Џексоновим имањем, продуцираће биографски филм заједно са Кингом, који је први пут упознао породицу Џексон 1981. године. Компанија „Лајонсгејт“ ће дистрибуирати филм „Мајкл“ широм света.
„Почаствован сам што могу да пренесем његово наслеђе на велико платно. Седећи на стадиону Доџера и гледајући 'Виктори тур', никада нисам могао да замислим да ћу скоро 38 година касније добити привилегију да будем део овог филма“, рекао је Грејм Кинг.
Према саопштењу за медије, „Мајкл“ ће публици дати дубински приказ компликованог човека који је постао краљ попа. У овом остварењу биће оживљени Џексонови најпопуларнији наступи.
„Још од малих ногу, као члан групе Џексон 5, Мајкл је волео магију биоскопа. Као породица, почаствовани смо што ће наша животна прича оживети на великом екрану“, рекла је Кетрин Џексон, мајка Мајкла Џексона.
Из Џексонове задужбине сугеришу да се филм неће бавити оптужбама о сексуалном злостављању деце које су изнете против Мајкла Џексона током његове каријере и након његове смрти 2009.
Још 2019. године, четворосатни документарац „Leaving Neverland“ укључивао је сведочење Џејмса Сејфчака и Вејда Робсона који су тврдили да их је Џексон сексуално злостављао као децу деведесетих, пише НМЕ.
Певач Мајкл Џексон током концерта у Сингапуру 1993. - Sputnik Србија, 1920, 31.10.2017
„Форбс“ саставио листу најбогатијих покојника
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала