- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Представници УРА разговарали са СНП-ом и најавили позив демократама, стигао јасан одговор

© Sputnik / СпутњикЗастава Црне Горе
Застава Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
Пратите нас
Представници ГП УРА имали су званичне разговоре са представницима Социјалистичке народне партије и мањинских странака. Такође, за касније данас или сутра ујутро договорено је да се отворе разговори и са представницима, односно лидерима Демократског фронта, саопштио је за Радио Црне Горе генерални секретар тог покрета Милета Радованић.
Он је истакао да ће упутити позив за почетак консултација и осталим партијама, укључујући и Демократску Црну Гору.
„Оно што нам треба у овом тренутку јесте дијалог и један конструктиван приступ, како бисмо што пре завршили све преговоре. Црна Гора не може да чека и консултације морамо што пре завршити и финализовати пројекат око мањинске владе, која ће у суштини бити европска влада“, казао је Радованић.
Што се тиче оптужби колега из Демократске Црне Горе, Радованић је казао да се у УРА баве озбиљном политиком и да то неће коментарисати.
„Одувек смо били за мирна и достојанствена окупљања и подржавамо тај вид изражавања протеста и окупљања грађана“, закључио је он.

Демократе одговориле: Остајемо на истим позицијама

Сваки разговор с Грађанским покретом УРА, без гаранција да неће са ДПС-ом, коалирање је са том партијом, саопштила је Демократска Црна Гора.
Демократе су у одговору генералном секретару ГП УРА Милети Радованићу саопштиле да да остају на истим позицијама.

„Они који су са ДПС-ом срушили изборну вољу грађана, они који су потврдили аутентичност преписке у партијским Вајбер групама у којима тврде да само фингирају преговоре са парламентарном већином, они који су признали да руше Алексу Бечића зато што им је он сметња формирању власти са ДПС-ом, они који су изјавили да су у предизборној кампањи били само формално против ДПС-а како би прешли цензус, они који су унапред договорили сва места и позиције са ДПС-ом, они који нису искључили могућност формирања власти са ДПС-ом, они који су рушење власти договорили у Београду, они заслужују наш најдубљи презир“, казали су из Демократске Црне Горе.

Пре рушења владе и пре рушења Алексе Бечића више пута су, како су казали, јасно саопштили да је предуслов дијалога унутар изборне парламентарне већине јавно и чврсто обавезивање да нема прављења скупштинске већине са ДПС-ом.
„И тада и данас Демократска Црна Гора је на истим позицијама, само што је ситуација још драстичнија јер су заједно са Ђукановићем најавили формирање нове скупштинске већине. Сваки разговор са њима, без гаранција да неће са ДПС-ом, јесте коалирање са ДПС-ом. Сретан пут Пајовићи. Здраво трошили паре. Видећемо колика је камата на 21 милион“, наводе демократе, преноси РТЦГ.
Анализу политичке ситуације у Црној Гори погледајте у емисији Свет са Спутњиком:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала