- Sputnik Србија, 1920
ВОЈСКА И НАОРУЖАЊЕ
Најновије вести о наоружању из Србије, Русије и света. Војне вежбе, нуклеарна тријада, представљање нових војних технологија и коментари стручњака.

Руски ловци ће управљати дроновима

© Sputnik / Алексей Куденко / Уђи у базу фотографијаПровера снага за реаговање Савезне Државе Русије и Белорусије
Провера снага за реаговање Савезне Државе Русије и Белорусије - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
Пратите нас
Модернизовани ловци Су-30СМ2 ће добити могућност да изводе борбене операције заједно са ударним дрновима, укључујући С-70 „Охотник“, пише лист „Известија“, позивајући се на неименоване изворе у Министарству одбране Русије.

„Палубни ловци Су-30СМ2 добиће могућност да размењују информације са дроновима и чак управљају њима. Захваљујући томе, авиони ће откривати противника и нападати га на удаљености од стотину и хиљаду километара“, наводи се у саопштењу.

Према подацима извора листа, за Су-30СМ2 се дорађују комуникацони системи који ће омогућити ловцима да контролишу велике дронове, укључујући С-70 „Охотник“.
„Опрема ће бити унифицирана на ловцима пете генерације Су-57. Према речима саговорника листа, радови се воде у том правцу“, наводи се у чланку.
Подсетимо, главни задатак Су-30СМ је остваривање апсолутне ваздушне доминације изнад ширег простора где се одвија битка. Основи фокус су противнички ловци и бомбардери, али се може употребити и за гађање циљева на земљи.
Стелт-дрон С-70 „Охотњик“ први пут извезен на писту у Новосибирску - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
РУСИЈА
Нови систем за „Охотник“: Руски тешки ударни дрон биће још невидљивији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала