- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

„За три месеца ће почети да једе псе, људе“: Озбиљна ситуација у Будви, још траје потрага за лавићем

Пратите нас
Младунче лава, које однедавно слободно шета на подручју будванске општине, ипак, није пронађено, а у потрагу ће се од данас, као помоћ полицији и грађанима, укључити и Агенција за заштиту животне средине Црне Горе.
Дарко Савељић из Агенције за заштиту животне средине каже за Вијести да је тај лав младунче, али да они брзо расту.
"За два, три месеца ће почети да једе псе, мачке, људе и ситуација је прилично озбиљна", рекао је Савељић.
Истакао је да Црна Гора последњих година има "ужасних проблема" са кријумчарењем егзотичних животиња и да се то из дана у дан види захваљујући друштвеним мрежама.
Савељић је указао да је Агенција дошла до сазнања да се у залеђу Будве налази младунче лава, а да је управо Агенција та која издаје дозволе за увоз и извоз и дозволе за држање.
"Ми смо погледали нашу документацију, таква животиња није пријављивана Агенцији да је прелазила границе Црне Горе", истакао је Савељић.
Појаснио је да су одлучили да помогну и полицији и еколошкој инспекцији тако што ће организовати своје волонтере, дронове...
"Такође, општина Будва је покренула и грађанство да свако погледа своје двориште, ту су и ватрогасци, биће и Служба заштите и спашавања", додао је Савељић.
Наводи и да није љубитељ зоолошких вртова, те да сматра да су то "некакви казамати гдје животиње стварно пате, јер дивља животиња, а посебно животиња пространстава пати у кавезима".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала