- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

НАТО разматра распоређивање јединица у подручју Црног мора

© Фото : Press center of the Navy Command of the Armed Forces of Ukraine/NATO Maritime CommandЗаједничке вежбе украјинске морнарице и бродова НАТО на Црном мору
Заједничке вежбе украјинске морнарице и бродова НАТО на Црном мору - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
НАТО разматра могућност распоређивања јединица у рејону Црног мора, тачније у Румунији, изјавио је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг.

„Проучавамо могућност дугорочног присуства на југоистоку Алијансе. Сада имамо јединице у Балтичким земљана и Пољској. Проверавамо да ли постоји могућност да се такве јединице распореде и у подручју Црног мора у Румунији“, саопштио је он на заједничкој конференцији са британским премијером Борисом Џонсоном.

Генерални секретар НАТО-а је додао да је украјинска војска припремљена много боље него што је била 2014. године.
„Велика Британија и друге чланице Алијансе пружају подршку украјинским снагама одбране како би могли да се заштите. То је право сваке нације“, рекао је Столтенберг.
Кијев и западне државе у последње време изражавају забринутост због наводног повећања „агресивних дејстава“ Русије у близини граница Украјине. Русија је у више наврата негирала оптужбе Запада и Украјине за „агресивна дејства”, наводећи да никоме не прети и нема намеру никога напада, а изјаве о „руској агресији” користе се као изговор да се што више војне технике НАТО-а распореди у близини руске границе.
Украјини велики број земаља испоручује наоружање вредно неколико милијарди долара, међу њима су: САД, Велика Британија, Канада, Француска, Пољска, Турска, Чешка, Бугарска, Румунија, Естонија и Литванија. Поред тога, у Украјину долазе и војни инструктори са Запада.
Јенс Столтенберг - Sputnik Србија, 1920, 07.02.2022
РУСИЈА
НАТО заговара дијалог са Москвом – и дугорочно јачање присуства близу руских граница
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала