- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Немачкој су „скресана крила“ – Русија слави медаљу којој се није надала: „Љут сам и не разумем!“

© AP Photo / Matthias SchraderРепрезентација Русије
Репрезентација Русије - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
Скијашки скокови у мешовитим такмичарским екипама на Зимским олимпијским играма донели су незапамћени спектакл и исход који је репрезентацију Русије довео до сребрне медаље, иза доминантне словеначке екипе, а све на штету немачког тима који је остао без једне такмичарке.
Јевгениј Климов, Данил Садрејев, Ирма Махинија и Ирина Авакумова су такмичење завршили на другом месту са 890,3 поена, иза доминантне Словеније која је остварила резултат од чак 1.001,5 бодова и испред Канаде са 844,6.
Али, такав исход није био очекиван, велики фаворит за златну медаљу је била екипа Немачке која се суочила са скандалозном дисквалификацијом због опреме коју је користила звезда тима, Катарина Алтхаус.
Она је била избачена са такмичења и Немачка је морала да учествује са троје скакача који нису успели да изведу чудо и обезбеде финале, завршивши квалификације на претпоследњем, деветом месту.
„За мене је ово луткарско позориште. Невероватно сам љут и не разумем шта се догодило. Алтхаус је носила исту ту опрему и у суботу, на индивидуалном такмичењу где је освојила сребрну медаљу“, горео је од беса немачки селектор Штефан Хорнгахер.
То није аргумент за оспоравање одлуке, објаснио је немачки тренер Максимилијан Мехлер, наводећи да уколико је такмичар изгубио на килажи пре такмичења, његова опрема мора да буде „дотерана“, тако да не може да произведе ваздушне чепове и практично добије улогу крила, што би значило и недозвољену предност у односу на ривале.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала