- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Оштра реакција Брисела на најаву оснивања Високог судског и тужилачког савета Српске

© AP Photo / Alastair GrantЗастава Европске уније
Застава Европске уније  - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
Портпарол ЕУ Петер Стано у писаном саопштењу наводи да данашње гласање Народне скупштине Републике Српске за закон о успостављању посебног Високог судског и тужилачког савета у Републици Српској представља неприхватљиво кршење уставно-правног поретка БиХ.
„Ако закон буде усвојен то ће озбиљно утицати на права грађана Републике Српске, продубљујући правну несигурност и нестабилност у правосудном систему земље и озбиљно нарушити европску перспективу БиХ“, наводи се у саопштењу.
ЕУ позива лидере БиХ, посебно руководство Републике Српске, да зауставе ескалацију прилика у земљи и обезбеде наставак озбиљног дијалога унутар државних институција.
Додаје се да је ЕУ спремна да искористи све инструменте доступне како би помогла БиХ да превазиђе тренутну кризу и осигурала да се земља поново фокусира на реформе неопходне за напредак на ЕУ путу.
Шеф дипломатије ЕУ Жосеп Борељ уврстио је ситуацију у БиХ и, како се каже у саопштењу, акције које подривају јединство земље, на агенду Савета министра спољних послова који ће се крајем месеца одржати у Бриселу, пренео је Танјуг.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
РЕГИОН
Додик: Српска неће одустати од формирања Високог судског и тужилачког савета
Балкан - Sputnik Србија
Све о политичким дешавањима у Србији и региону

Прочитајте овде

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала