- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: Британска страна није ни слушала ни чула Лаврова

© Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаРуски амбасадор: Британска страна није ни слушала ни чула Лаврова
Руски амбасадор: Британска страна није ни слушала ни чула Лаврова - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
Британска страна није „ни слушала, ни чула“ шта је говорио руски министар спољних послова Сергеј Лавров током сусрета са шефицом Форин офиса Лиз Трас у Москви, изјавио је руски амбасадор у Лондону Андреј Келин.

„Нисмо видели никакав напор, то је једноставно било понављање фраза и формулација које она изговара и овде у парламенту, за медије, на Твитеру и ништа више.. Министар је детаљно говорио о томе шта се дешава, шта ми желимо, откуд таква ситуација, али британска страна није ни слушала ни чула то што су јој говорили“, рекао је амбасадор за Би-Би-Си.

Претходно је и сам Лавров исказао разочарење што су преговори са британском министарком испали као разговор немог с глувим.
Келин је додао да се Москва надала да ће посета Трас бити прилика да се британска дипломатија покаже у најбољем светлу, међутим, министарка се користила ограниченим бројем формулација што није било ни „близу дијалога заснованог на узајамном поштовању и прихватању међусобних интереса и потраге за решењима“.
Упитан да ли би било боље да састанка није ни било, Келин је рекао да не може тако недипломатски да говори и истакао да је Русија увек отворена за дијалог ако за то постоји узајамна жеља.

„Ми смо увек за дијалог, за дипломатију, али ултиматуми, чврст наступ, фразе - то је пут у ћорсокак. Али, на жалост све чешће у тој земљи и у Америци примењују такву дипломатију“, рекао је Келин.

Подсетио је да је британски премијер Борис Џонсон раније рекао да шаље министре спољних послова и одбране у Москву како би нормализовали односе, али да руска страна после посете Лиз Трас тако нешто није видела.
Сергеј Лавров и Елизабет Трас - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
РУСИЈА
„Као глув са немим“: Лавров разочаран разговором са британском министарком
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала