- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руски амбасадор: Запад повећава медијско присуство у Србији, али народ тражи руске информације

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Боцан-Харченко
Александар Боцан-Харченко - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
Западне државе повећавају информационо присуство у Србији, али јавност тражи руске изворе информација, саопштио је амбасадор Русије у Србији Александар Боцан-Харченко у интервјуу РТ.
„Заиста, напори Американаца и Велике Британије и многих држава ЕУ у овој сфери су у порасту. Њихово информационо присуство је све веће. Ипак, ако говоримо о јавној потражњи, она остаје, без сваког преувеличавања то могу рећи, у корист руских информација и руских извора информација“, рекао је дипломата.
Амбасадор је истакао да иако, нажалост, Русија нема у Србији „цео информативни концерн попут англосаксонаца“, интересовање за руске медијске изворе је огромно.
Боцан-Харченко је такође додао да Европска унија, у контексту преговора о уласку Београда у Европску унију, врши на Србију огроман притисак.
„Тај притисак се фокусира на захтев да се прекину односи са Русијом. Притисак је почео најактивније да се врши 2014. године и касније је настављен различитим интензитетом како би се Србија приморала да се придружи антируским санкцијама ЕУ. Али то није дало никакве резултате“, оценио је амбасадор.
Како је додао, сарадња са Русијом у Србији заузима огромно место.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала