- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кошаркашице против Кореје почињу квалификације за Мундобаскет

© Фото : ФИБАИвон Андерсон - репрезентативка Србије у кошарци
Ивон Андерсон - репрезентативка Србије у кошарци - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
Пратите нас
Женска кошаркашка репрезентација Србије у четвртак почиње квалификације за Светско првенство у Аустралији.
У Београду, Осаки и Вашингтон почињу квалификациони турнири за Мундобаскет, а кошаркашице Србије, шампионке Европе, такмичиће се у новобеоградској хали спортова „Ранко Жеравица“, где ће за противнике имати селекције Кореје, Аустралије и Бразила.
Србију ће на квалификационом турниру у Београду представљати Ивана Раца, Саша Чађо, Сања Мандић, Александра Црвендакић, Ивон Андерсон, Драгана Станковић, Јована Ногић, Кристина Топузовић, Маја Шкорић, Тина Крајишник, Ивана Катанић и Мина Ђорђевић.
„Веома смо узбуђене што имамо прилику да играмо квалификације овде у Београду, пред нашим навијачима и породицама. Једва чекамо да се суочимо са изазовима које носи свака репрезентација са којом се састајемо, јер свака има другачији стил игре. Ми смо се окупиле пре неколико дана и радимо на припреми за сваку од три утакмице које нам следе. Играћемо пред људима који ће навијати за нас и који ће нам давати ветар у леђа“, рекла је кошаркашица Србије Ивон Андерсон за сајт КСС.
Изабранице Марине Маљковић први меч играће у четвртак у 21 сат против Кореје, док су преостала два дуела против Аустралије и Бразила током викенда, такође од 21 сат.
„На утакмици против Кореје биће веома битно да се држимо нашег плана игре, да извршимо све задатке у одбрани пре свега. Знамо шта треба да радимо у нападу, али је одбрана кључ, где ћемо имати велику индивидуалну одговорност, али зато нас је Марина довела овде, да будемо способне да играмо против свих противника, свих врста одбрана и једва чекамо нашу прву утакмицу у Београду“, закључила је Андерсон.
Пласман на Светско првенство обезбедиће две најбоље пласиране репрезентације уз Аустралију, која је домаћин и аутоматски се пласирала.
Европске шампионке крећу у поход на Светско првенство: „Свесне смо улога“
Партизан сјајном представом наплатио поразе – дебитовао и Тристан!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала