- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мандић: Блокираћемо целу Црну Гору ако буде дила са ДПС

© Фото : Facebook/Demokratski front/PrintscreenМилан Кнежевић и Андрија Мандић, лидери Демократског фронта
Милан Кнежевић и Андрија Мандић, лидери Демократског фронта - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
Пратите нас
Демократски фронт ће покренути протесте и блокирати читаву Црну Гору ако било ко из коалиције „За будућност Црне Горе“ или три коалиције потписнице споразума из 2020. направи дил са ДПС-ом, рекао је Андрија Мандић, један од лидера ДФ.
Мандић је казао да су завршили разговоре са председником СНП Владимиром Јоковићем, где су навели да им је неприхватљиво да било ко од потписника споразума о формирању парламентарне већине после избора 2020. сарађује са ДПС, преносе Вијести.
„Ако би се то изневерило, ДФ ће кренути са протестима“, рекао је Мандић на конференцији за медије. Он је казао да ускоро очекују седницу Главног одбора ГО СНП на којој та партија треба да заузме став о формирању нове владе Црне Горе.
Мандић је истакао је да ће обавестити јавност када ће почети „акција“ ДФ.

„То ће бити протести никад виђени у Црној Гори. Блокираћемо целу Црну Гору и послаћемо снажну поруку јавности, како домаћој, тако и међународној“, казао је Мандић.

Одлучна борба нам предстоји. Упозоравали смо наше колеге из парламентарне већине, нажалост међу бројним људима тамо преовладава динарски менталитет“, закључио је Мандић, преноси Дан.
Према речима Милана Кнежевића, такође једног од лидера ДФ, они су учинили све, а како је казао, били су велика жртва у ранијем периоду.
„Молимо наше присталице да сачекају наше обраћање јер још увек чинимо све да дође до договора. Уколико не дође - излазимо на протесте. Нећемо правити никакве коалиције са ДПС-ом. То смо данас саопштили и Владимиру Јоковићу. Гушио сам се у сузавцу, бежао од метака, а СНП 25 година касније бира између Момира и Мила. Морам поручити да је Момир (Булатовић) живљи данас, живљи него ли идеја Мила Ђукановића. Ђукановић је кривац за све што се дешава. Обавестили смо Дритана Абазовића о свему“, додао је он.
Поручио је да народу неће забрањивати да долазе са тробојкама на протесте.
„Ми смо са том заставом извојевали победу. Нећемо антисрпски наратив. Идемо са крстовима и блокираћемо саобраћајнице“, истакао је Кнежевић.
Лидер коалиције „Црно на бијело“ Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
РЕГИОН
Састанак у Председништву: Разговарали Мило Ђукановић и Дритан Абазовић
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
РЕГИОН
Зашто Запад види у Дритану главног играча у Црној Гори, а не у Милу
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
РЕГИОН
Абазовић: Навијам да и ДФ буде део процеса формирања Владе /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала