- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Маљковићева: Много јаче земље од нас имају много мука када дођу у ову ситуацију

© Фото : ФИБАМарина Маљковић – ОИ Токио
Марина Маљковић – ОИ Токио - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
Пратите нас
Селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић је после победе над Јужном Корејом у квалификацијама за Светско првенство говорила о томе да се њена екипа у овом саставу на овом турниру окупила први пут.
Србија је у оквиру квалификационог турнира за Мундобаскет, у Београду савладала Корејке после драматичне завршнице.
Маљковићева је честитала својим кошаркашицама и подсетила на одређену дозу неуиграности.
„Ова екипа се окупила по први пут. Много јаче земље од нас имају много мука када дођу у ову ситуацију. Желим стварно да девојкама честитам на енергији са којом су ушле у меч. Схватиле су шта је то што треба да се ради када се игра за Србију. Утакмица је била врло тешка, тачно онаква какву смо и очекивали. Кореја је одличан тим, те девојке су велики борци. Мучиле су нас и у Токију, мучиле су нас и данас. Зато сам заиста срећна што је мој нови, млади тим победио. Надам се да ћемо моћи овако и да наставимо“, рекла је Маљковићева.
Како каже, Србији је потребно време, а у турнирском формату то није опција. Србија у суботу игра против већ квалификованог домаћина Аустралије, а у недељу против Бразила.
„Време, треба нам време, а то је оно што немамо и то је једино што овом тиму треба. После три или четири дана тренинга, не могу да кажем да нисам срећна, упркос великом броју промашених полагања. Али, нисмо имали времена да тренирамо ни да се спремамо. Овој групи фали само времена, надам се да ћемо имати снаге да се пласирамо на Светско првенство, што би била огромна ствар за ову генерацију“.
Једна од хероина победе била је Драгана Станковић која је на нешто мање од минут до краја погодила јако тежак шут и донела нову предност Србији, али се недуго затим повредила.
„Не знамо, чекамо да видимо шта се дешава. Повредила је колено...“, кратко је подвукла Марина Маљковић.
Тина Крајишник за Спутњик: Са једном ногом ћу да трчим, само да не виде да ме боли
Јелена Брукс добила мурал /фото/
Бизарна сцена у Турској: Грк је био и херој и трагичар /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала