- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Чувени тренер очаран: „Био је то најлошији Надал у последњих 20 година“

© AP Photo / Andy BrownbillРафаел Надал
Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
Пратите нас
Познати тениски тренер Патрик Муратоглу је рекао да је Рафаел Надал „био у најлошијој физичкој форми у последњих 20 година“ пред финале на Аустралијан опену и дуел са Данилом Медведевим којег је савладао.
Муратоглу је прокоментарисао титулу Надала и победу у великом финалу над Данилом Медведевом, која је Шпанцу донела 21. Гренд слем трофеј у каријери.
„Мислим да су му сви предвиђали пораз. Медведев је доминирао. Надал је био изузетно нервозан, промашивао је чешће него уобичајено“, изјавио је Муратоглу.
Тридесетпетогодишњи Надал не само да је дошао до победе, већ је то урадио након што је губио са 0-2 у сетовима.
„Мислим да су сви сагласни са тиме да је његов највећи квалитет упорност и та љубав према борби. Он обожава да се бори и воли када је тешко, док остали играчи углавном не воле такве моменте. Он их обожава. Он се тада осећа живахно, а на тај начин је и обележио каријеру“, додао је Француз.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
СПОРТ
Мрачна страна Надаловог чуда
Рафа је у Мелбурн дошао након вишемесечне паузе и опоравка од операције стопала. Освојио је турнир из серије 250, а онда забележио шест победа на Гренд слему до финала.
До меча са Медведевом није изгледало као да се налази у доброј форми, ни играчки, ни физички, али...
„Оно што ме је највише изненадило је била Надалова физичка спрема. Оно што смо до тог тренутка видели је можда и најлошија форма у последњих 20 година. Изгледао је уморно и мислио сам да ће физички фактор имати кључну улогу у мечу, односно да Рафа мора да освоји прве сетове. А десило се нешто потпуно супротно“.
Медведве је контролисао ритам игре и у потпуности је надиграо Надал у прва два сета. У трећем је имао три везане брејк лопте, а у тим тренуцима је и даље изгледао потпуно надмоћно.
„То што је освајао поене које је Медведев требало да освоји је натерало Медведева да крене да сумња. То је била тачка преокрета за мене. Успео је да Медведева избаци из зоне комфора и да га натера да промаши неке лаке ударце. То га је баш заболело“, истакао је тренер Серене Вилијамс, Стефаноса Циципаса и Кори Гоф и додао:
„Мислим да се све ту окренуло јер је Данил кренуо да сумња у себе када год би излазио на мрежу, а то му је значајно утицало на игру. На крају је Данилу била потребна масажа, а не Рафи“.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
СПОРТ
Американац упозорио Новака: „Надал ће ти побећи...“
Шпански тенисер Рафаел Надал  - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
СПОРТ
Историја – Надал „прескочио“ Ђоковића и Федерера, Медведев пропустио огромну шансу!
Новак Ђоковић и Хуан Мартин дел Потро на Олимпијским играма у Рију 2016. - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
СПОРТ
„Хвала ти за све, велики си!”: Ђоковић послао дирљиву поруку „Диву из Тандила” /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала