00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:00
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Без сарадње Срба и Руса нема остварења словенског сна
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
Хоће ли бити Трећег светског рата
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Дуалност Милене Павловић Барили“
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери
 - Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Шта може да се деси ако стално једете овсену кашу

© Фото
 - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
Пратите нас
Овсена каша је релативно од скора стекла популарност код нас. Овсене пахуљице од којих се прави каша су хранљива житарица која има много предности. Међутим, превише овса или оног лошег квалитета у исхрани такође носи одређене ризике.
Међу његовим предностима је пре свега богатство протеинима и влакнима, поред здравих масти, гвожђа, цинка, магнезијума и фосфора, заједно са витаминима Б комплекса, детаљно наводи сајт „Органик фектс“.
Међутим, ова храна има и такозване нежељене ефекте, пре свега за за особе са целијакијом због присуства глутена.
Осим тога, ако се конзумира у прекомерној количини, ова намирница може изазвати несаницу или убрзан рад срца, па је неопходно регулисати њену употребу код особа које се лече од ових стања.
Такође се препоручује избегавање конзумација овса код особа са сметњама у дигестивном тракту, са компликацијама у једњаку, желуцу и цревима, јер одлагање процеса варења ове намирнице може да доведе до зачепљења црева.
Овсена каша може да изазове гасове и надимање, тако да је потребан процес прилагођавања овој житарици, наводи портал „Медлајн плус“. Да би се побољшали њени позитивни ефекти, препоручује се свакодневно конзумирање овса од целог зрна са најмање 3,6 грама растворљивих влакана и за оне који имају проблема са глутеном бирати производе којима на амбалажи пише да га не садрже.
Пахуљице - Sputnik Србија, 1920, 24.10.2021
РУСИЈА
Руски лекари саветују: Избаците „инстант“ каше, мусли и смути за доручак — они су најштетнији
Пасуљ - Sputnik Србија, 1920, 30.01.2022
ДРУШТВО
Намирнице које имају више калцијума од млека
Све вести
0
Прво нова обавештењаПрво стара обавештења
loader
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала