- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Захарова: Англосаксонцима је потребан рат - по сваку цену

© Фото : Пресс-служба МИД РФ / Уђи у базу фотографијаПортпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова
Портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
Пратите нас
Портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова рекла је, поводом слања додатних америчких снага у Пољску и најновијих изјава америчких званичника, да хистерија Беле куће никад није била индикативнија.
Подсетимо, Пентагон је најавио да ће у најскорије време пребацити у Пољску још 3.000 војника, а саветник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливан је рекао да Америка и даље види знаке ескалације кризе око Украјине и наводно додатно нагомилавање руских снага на граници.
Такође је изнео тврдњу да би Русија могла да нападне Украјину током трајања Олимпијаде.

„Хистерија Беле куће је индикативнија него икад. Англосаксонцима је потребан рат. По сваку цену. Провокације, дезинформације и претње – омиљени метод за решавање сопствених проблема“, рекла је Захарова за Спутњик.

Она је додала да је америчка војно-политичка машина спремна поново да иде преко живих људи.
„Читав свет гледа како се испољавају милитаризам и империјалне амбиције“, рекла је она.
У саопштењу руског Министарства спољних послова Русије наводи се да се против Русије води координисани информативни рат и да западни медији шире непоуздану информацију о наводној „агресији Русије“ према Украјини.
Како је наведено, светски информативни простор се крајем прошле и почетком ове године суочио са медијском кампањом без преседана с циљем да се свет убеди да Русија припрема инвазију на територију Украјине.
Упркос стандардима честитог новинарства медији су ширили очигледну дезинформацију, бавећи се манипулацијама и игноришући детаљна и аргументована објашњења руских званичника и многобројна уверавања да је Русија привржена дипломатском регулисању кризе, као и аргументе о сувереном праву држава да на сопственој територији врше премештање снага и саопштења о одбрамбеном карактеру војних вежби са Белорусијом.
Игнорисана је и забринутост Москве која је упозоравала да Запад приближава војну инфраструктуру руским границама, наоружава Украјину и спроводи опасне војне вежбе.
„Очигледно су западни медији испуњавали политичку наруџбину својих влада, кооридинисано ширећи непоуздану информацију и учествујући у свеобухватном информативном рату“, навело је руско Министарство спољних послова.
Циљ ове кампање је поткопавање и дискредитација праведних захтева Русије када је реч о гаранцијама безбедности, као и оправдавање западних геополитичких тежњи и војног освајања територије Украјине.
Министарство иностраних послова Руске Федерације - Sputnik Србија, 1920, 22.01.2022
РУСИЈА
Уместо одговора на безбедносне гаранције, Америка сервирала Русији лажне оптужбе
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала