- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Дејан Петровић – амбасадор српске трубе | Док анђели спавају

© SputnikДејан Петровић и Марина Рајевић Савић
Дејан Петровић и Марина Рајевић Савић - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
Пратите нас
Гост новог издања емисије „Док анђели спавају“ ауторке Марине Рајевић Савић је амбасадор српске трубе - Дејан Петровић, познат широм света по извођењу српске традиционалне музике коју често комбинује са модерним елементима.
Рођен је у селу Дубоко код Ужица, син је познатог трубача Милована Мића Петровића и припадник четврте генерације трубача у својој породици. Прву трубу Дејан је добио у шестој години, у осмој је први пут засвирао на позорници, а већ као дванаестогодишњак је имао свој млади оркестар.
На Сабору трубача у Гучи 2006. године постао је најмлађи добитник „Мајсторског писма“, најпрестижније награде на овом такмичењу. Вишеструки је освајач свих награда на Сабору у Гучи, међу којима је и награда „Прва труба света“, а са својим бендом има четири дискографска издања.
Култна емисија „Док анђели спавају“, коју већ дуже од три деценије уређује и води Марина Рајевић Савић, обрађује животне приче ексклузивних гостију из различитих сфера друштва.
Док анђели спавају, 1. део, 12.02.2022.
Док анђели спавају, 2. део, 13.02.2022.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала