- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нуркић говорио о односу Србије према Јокићу

© AP Photo / Steve DykesНикола Јокић и Јусуф Нуркић, кошаркаши Денвера и Портланда
Никола Јокић и Јусуф Нуркић, кошаркаши Денвера и Портланда - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
Пратите нас
Јусуф Нуркић, кошаркаш Портланд Трејл Блејзерса, у одговору на питање новинара Спутњика, у вези емпатије коју поседује Никола Јокић, поставио је контрапитање – „Да, има емпатију, а онда једном не одигра за репрезентацију и одмах нема емпатију?“.
Никола Јокића и Јусуф Нуркић пре неколико година били су саиграчи, а како су били млади, и плус центри, Денвер није пронашао решење да обојица имају важну улогу у тиму.
Тренер Мајк Мелоун је комбиновао, мало је стартер био Нуркић, мало Јокић, мало су играли заједно на терену, али није било стрпљења и одлучили су да трејдују босанскохерцеговачког играча у Портланд.
У тренутку када су обојица били стартери, српски кошаркаш показао је изузетну емпатију, а све је пре годину дана открио тренер Мајк Мелоун.
„Никада то нећу заборавити, Јокић ми је дошао у канцеларију са сузама у очима и тражио да улази с клупе, толико је био фрустриран што не функционише петорка са Нуркићем и њиме“, рекао је Мелоун.
„Напоран рад се исплати и заиста сам срећан због Николе јер је урадио све што сам тражио од њега. Никада му после сезоне нисам говорио да мора да вежба шут, тројке, леви или десни полухорог. Увек је било: ‘Мораш да сазриш, мораш да одрастеш, да се бориш боље са лошим ситуацијама и да будеш вођа, да будеш гласнији у свлачионици и физички спремнији’. Све то је урадио и срећан сам због његовог успеха“, додао је.
Јокић је видео да ствари не иду у најбољем правцу, на неки начин се жртвовао и подредио екипи, затражио је да Нуркић буде први центар и показао је емпатију, саосећајност, способност опажања и разумевање.
Јусуф, који није знао за овај детаљ, одлучио је да, када је реч о репрезентацији Србије, укаже на однос који имају Срби према момку из Сомбора.
Српски кошаркаш два пута је одбио позив, пред Европско првенство 2017. и прошлог лета за Олимпијске игре, због тога је претрпео оштре критике овдашње јавности, и није наишао на разумевање.
„Па да, има емпатију, а онда једном не одигра за репрезентацију и одмах нема емпатију, а? Мислим...“, рекао је Нуркић Спутњику, мислећи како није у реду што је Јокић трпео велике критике српске јавности.
А онда је уследио Јусуфов одговор на оно што је Јокић рекао Мелоуну да га стави на клупу и предност да Нуркићу.
„Не знам, не сећам се тога, нисам упућен. Са Николом, стварно, можете и њега да питате и његову породицу, браћу, никада није било проблема. Велико поштовање постоји између нас, тако ја гледам“, додао је Нуркић.
Нуркића смо питали и за то да ли је видео МВП потенцијал у Јокићу пре шест година када су играли заједно у Денверу.
„Мислим да није реално било да се види да ће бити МВП, али с обзиром на систем какав је направљен, посебно прошле сезоне, био је МВП неоспориво. Играо је све утакмице, није нико могао да га угрози. Ове сезоне је топ 3, не видим неку разлику, играју боље него прошле године“, казао је Нуркић за Спутњик.
Босанскохерцеговачки кошаркаш још мало је причао о периоду проведеном у Денверу и сарадњи са Јокићем.
„Не видим разлог зашто не би могли да играмо заједно. Шта би било када би било. На крају је испало супер за обе стране. По мом мишљењу и гледању са стране, мислим да нико није хтео да нас двојица фунцкионишемо. То је спорт, нема ту неких личних мотива, али мислим да тренер и стручни штаб нису желели да направе да то функционише“, рекао је Нуркић на питање новинар Монда.
Нуркић је одговарао на питања српских новинара пред сусрет са Њујорк Никсима, утакмицу која спада у ударни термин за европске гледаоце.
НБА утакмице у такозваном „прајмтајм“ термину за европске гледаоце играју се у оквиру иницијативе „NBA Saturdays and NBA Sundays presented by NBA 2K22“.
Утакмица између Портланда и Њујорка игра се у суботу у 23.00.
„Добре игре су важне, али многи су играли сјајно...“ – момак из Београда постаје икона у Минхену
Сраман однос Американца према Јокићу: „Баците ту глупу статистику у канту“ /видео/
Краљ поново бирао Јокића, Дурент изазвао „лудницу“ у студију! /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала