- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Колико често треба прати постељину

CC0 / Pixabay / Спавање — илустрација
Спавање — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
Пратите нас
Ваша постељина скупља прљавштину и зној док спавате, па је због тога важно знати колико често је добро да се пере како бисте избегли иритације, инфекције и слично.
Особа у просеку промени постељину свака 24 дана, показало је истраживање које је спровео „Матрес адвајзер“. Ипак, ово није идеално.
Постељину би требало прати једном седмично како бисте задржали свежину. Наравно, уколико често путујете или не спавате сваке ноћи у свом кревету, у реду је и да померите прање.
С друге стране, ако се ви или ваш партнер много знојите док спавате или делите кревет с љубимцем, логично је да ће се постељина много брже испрљати. Особе које имају осетљиву кожу, пате од алергија и слично би је такође морале чешће прати – свака три до четири дана.
Пре прања постељине обавезно прочитајте упутство. Одређене врсте тканина, као што су памук, бамбус, лан и свила, могу захтевати посебну негу. Уколико на постељини постоје мрље, потрудите се да их ручно уклоните пре него што је ставите у машину за прање веша. Требало би је прати у хладној води, преноси портал Кликс.
Чишћење куће — илустрација - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
ДРУШТВО
Које ствари у кући не би требало чистити водом
Девојка - Sputnik Србија, 1920, 31.01.2022
ДРУШТВО
Зашто не треба носити исту одећу два дана заредом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала