- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Москва: Америка вређа здрав разум причом о томе да Русија само што није напала Украјину

© Sputnik / Наталья Селиверстова / Уђи у базу фотографијаЗграда Министарства спољних послова Русије
Зграда Министарства спољних послова Русије  - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
Пратите нас
Званична представница руског Министарства спољних послова Марија Захарова коментарисала је спекулације које долазе са америчке стране о томе да ће Русија наводно 16. фебруара напасти Украјину, истичући да то није ништа друго до ругање здравом разуму.
„Сједињене Државе два месеца свакодневно саопштавају да Русија само што није напала Украјину. Председник Украјине и представници војске и снага безбедности те земље већ два месеца говоре да не располажу таквим информацијама, а сада и моле да с њима поделе информације. Осим Блумберга, Шпигела и неименованих америчких извора, такве информације нема нико други“, написала је она на Телеграм каналу.
Захарова је додала:
„Очигледно је да се идејни инспиратори Мајдана неће смирити док не доведу Украјину до потпуног колапса. Већ два месеца се ругају здравом разуму и украјинском народу спроводећи још једну глобалну кампању провокација.“
Подсетимо, „Политико“ је објавио да је амерички председник Џозеф Бајден током видео конференције, у којој су учествовали лидери више западних држава, изјавио да би Русија могла да нападне Украјину већ 16. фебруара.
Истовремено, руско Министарство спољних послова саопштило је да западне земље уз помоћ медија шире лажне информације сугеришући да Москва можда планира инвазију на Украјину и да тиме покушавају да одвуку пажњу са својих агресивних акција.
Председник Украјине Владимир Зеленски  - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
РУСИЈА
Зеленски тражи доказе да ће инвазија на Украјину почети 16. фебруара
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала