- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Протест у Колашину: Не влади ДПС-а, Демократе траже ванредне изборе /видео/

© Фото : Уступљено СпутњикуПротест у Колашину у организацији Демократске Црне Горе
Протест у Колашину у организацији Демократске Црне Горе - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
Пратите нас
Протест који је организовала Демократска Црна Гора одржан је у Колашину. Порука Демократа је да грађани кажу „не“ Влади ДПС-а.
Протест се организује због „крађе изборне воље исказане на парламентарним изборима 30. августа 2020.“, наводе Демократе.
Предсједник Демократа Алекса Бечић казао је вечерас на протест у Колашину да та партија тражи локалне изборе у свим црногорским градовима као и парламантарне изборе.
„Нудимо им поштен излаз из ове политичке кризе, спремни смо да идемо на народни суд, да народ на изборима каже шта је истина, шта је превара, шта је издаја….“,казао је Бечић пред више стотина Колашинаца.
Он је обраћајући се окупљенима казао да је част бити смијењен због народне, а не мафијашке воље.
Бечић је казао да се у Црној Гори издаја никада није опраштала, да су Црногорци знали да трпе и глад и жеђ бранећи своју слободу које се нијесу одрицали.
„На издаји се не може градити будућност једног народа и једне земље. Вјерујем да ћемо на наредним изборима још убједљивије побиједити“, рекао је Бечић.
Он је окупљенима казао да је власт, која је формирана након побједе над ДПС-ом, за годину и по дана урадило доста. Позвао је народ да мирно и достојанствено исказује то што је незадовољан крађом изборне воље.
„Убијеђен сам да је већина народа у Црној Гори, без обзира на вјеру и нацију, свјесна да је у питању крађа изборне воље и да је народ спреман да то спријечи“, навео је Бечић.
Потпредсједник Демократа Владимир Мартиновић казао је да је новоформирана скупштинска већина у Црној Гори прекршила изборну вољу грађана, прекршила Устав....
„Они који тајно иду на преговоре са Ђукановићем и који му иду под скуте руше изборну вољу грађана са парламенатрних избора...“, рекао је Мартиновић. Он је казао да нова већина још треба да убиједи народ како ће ДПС сам себе хапсити или гласати за Закон о поријеклу имовине...
Демократе сјутра организују протесни скуп У Пљевљима.
Окупљени су кренули у протесну шетњу улицама Колашина. Скандира се „Узео си паре Дритане“, „Издаја“....
Претходно је протест Демократа одржан 9. фебруара у Подгорици. На протесту у Подгорици Демократе су тражиле да се организују локални и ванредни парламентарни избори, како би се народ изјаснио како гледа на „крађу бирачке воље“.
Посланици Скупштине Црне Горе су прије пет дана изгласали смјену Бечића са функције предсједника Скупштине. Бечић је казао да му је била част што је служио народу и да му је најважније што се од његовог дјеловања није застидјела прије свега његова породица.
Протест у Подгорици - Sputnik Србија, 1920, 09.02.2022
РЕГИОН
Бечић поручио окупљенима на протесту у Подгорици: Народе Црне Горе, спремај се за изборе /видео/
Дритан Абазовић - Sputnik Србија, 1920, 10.02.2022
РЕГИОН
Зашто Запад види у Дритану главног играча у Црној Гори, а не у Милу
Милан Кнежевић и Андрија Мандић, лидери Демократског фронта - Sputnik Србија, 1920, 11.02.2022
РЕГИОН
Мандић: Блокираћемо целу Црну Гору ако буде дила са ДПС
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала