Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Председник Кине честитао Дан државности Србије

© AP Photo / Kenzaburo FukuharaПремијер Србије Александар Вучић и председник Кине Си Ђинпинг на церемонији отварања Форума Један појас - један пут у Пекингу
Премијер Србије Александар Вучић и председник Кине Си Ђинпинг на церемонији отварања Форума Један појас - један пут у Пекингу - Sputnik Србија, 1920, 12.02.2022
Пратите нас
Поводом Дана државности Републике Србије председник Александар Вучић примио је писмо-честитку председника Народне Републике Кине Си Ђинпинга.
„Поводом Дана државности Републике Србије, желим да у име владе и народа Кине, као и у своје име, вама и пријатељској српској влади и народу упутим срдачну честитку и најбоље жеље“, навео је Си Ђинпинг.
Он је указао да последњих година, државна изградња Србије непрекидно постиже нове резултате, стратегија реиндустријализација стабилно напредује, економски развој се убрзава, животни стандард грађана се побољшава.
„Уз заједничке напоре наше две стране, Свеобухватно стратешко партнерство Кине и Србије одржава снажан тренд развоја. Међусобно политичко поверење двеју земаља је чврсто, практична сарадња даје богате резултате, а традиционално пријатељство постаје још чвршће како време пролази. Две стране се међусобно подржавају по питањима од суштинског интереса и озбиљних изазова са којима се сусрећу, што позитивно доприноси очувању међународне правичности и правде“, навео је он.
Председник Кине је рекао да придаје велики значај значај развоју односа Кине и Србије.
„Спреман сам да улажем заједничке напоре са вама, да јачам стратешко вођење Свеобухватног стратешког партнерства Кине и Србије и подигнем односе наших двеју земаља на још виши ниво, како бисмо допринели благостању наших двеју земаља и двају народа. Желим вашој земљи много просперитета, а народу срећу и благостање“, наводи се у честитки председника Си Ђипинга, пренео је Танјуг.
Шангај - Sputnik Србија, 1920, 05.02.2022
СРБИЈА
Шта за Србију значи Уговор о слободној трговини са Кином
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала